Haberler

Güneydoğu'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Diyarbakır ve Batman'da bugün kutlanan Cumhuriyet Bayramı'nın kuruluşunun 92'nci yıldönümü, coşkulu geçti.

Diyarbakır ve Batman'da bugün kutlanan Cumhuriyet Bayramı'nın kuruluşunun 92'nci yıldönümü, coşkulu geçti. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katıldığı Diyarbakır'daki kutlamalara DBP'li Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cihan Alydın da katıldı. Batman'da, sağanak yağış altındaki kutlamalarda bazı öğretmenler ve öğrenciler, resmi geçit töreninde şemsiye ile yürüdükleri görüldü. Bingöl'de ise sağanak yağmur nedeniyle törenler kapalı spor salonunda yapıldı.

DİYARBAKIR'DAKİ KUTLAMALARA DBP'Lİ BAŞKANVEKİLİ DE KATILDI

Valilik binasıönünde düzenlenen kutlamalara, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Cihan Aydı, kamu kurum kuruluşu temsilcileri ve askeri erkan katıldı.

Tören, Vali Aksoy ve Garnizon Komutanı Korgeneral Yılmaz ile Belediye Başkanvekili Aydın'ın halkı ve protokolü selamlamasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan törende konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, bu ülkede yaşayan herkesin, Cumhuriyet'in öz evladı ve eşit olduğunu belirterek, "Cumhuriyet rejimi, yalnızca ülkemizin ve insanımızın değil; aynı zamanda Dünya'nın ve insanlığın da en doğru tercihi ve en önemli kazanımıdır. Tarih göstermiştir ki, din, dil, ırk, mezhep, coğrafya ayrımı olmaksızın herkesin etrafında kenetlenebileceği en güçlü dayanak, en büyük ortak payda ve en doğru yönetim biçimi, Cumhuriyet'tir. Bu ülkede yaşayan herkes, bu Cumhuriyetin öz evladıdır ve Cumhuriyet'in eşit derecede sahibidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı olarak herkes eşit haklara sahip ve gelecek korkusu olmadan kendini geliştirme hakkına sahiptir. Farklılıkların, zenginlik olarak görülmesi, demokrasimizi olduğu gibi, ülkemizin varlığını da güçlendirecektir. Kardeş kavgalarının olmadığı, özgür ve demokrasi içinde yaşayan bir Türkiye'nin, toplumun tüm kesimlerinin katkı ve çabalarıyla daha da güçleneceğine olan inancımız tamdır" dedi.

Vali Aksoy'un konuşmasının ardından öğrenciler, askeri ve polis birliklerinin tören geçidinin ardından kutlamalar son buldu.

BATMAN'DA SAĞANAK YAĞMUR ALTINDA COŞKULU KUTLAMA

Batman Turgut Özal Bulvarı'ndaki kutlamalara Vali Azmi Çelik, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney ve askeri erkan katıldı. Yağmur altında geçen kutlamalaryf. tören geçidi sırasında bazı öğrenci ve öğretmenlerin şemsiye ile geçtiği görüldü. Kutlamaların ardından konuşan Vali Azmi Çelik, milletin 92 yıl boyunca bir çok badirelerle karşılaştığını belirterek, "Ama biz bu zorlukları da başarıyla geçeceğiz. Burada inancımız tamdır. Kardeşliğimize kast eden, birliğimizi tehdit eden her girişim milletimizin sarsılmaz iradesi karşısında mutlaka eğilecektir. İçerden ve dışardan yapılan tüm saldırıları soğukkanlılıkla, büyük devlet refleksiyle bertaraf edilecek. Sevgili Batmanlılar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu topraklarda huzuru bizlere çok gören zihniyetler artık miladını doldurmuştur. Hiç kimse elde ettiği kazanımları gözden çıkarma ve yok sayma lüksüne sahip değildir. Ebetteki daha yapılacak işlerimiz kat edeceğimiz yolumuz vardı. Ancak bu durum bize gelinen mesafeyi önemsiz görmeyi hakkını vermez. Bu anlayış içerisinde kötü niyetli unsurları devre dışı bırakarak devlet vatandaş kaynaşması dayanışması olabildiğince güçlendirmeye ısrarla devam edeceğiz. Bölgede olmazsa olmazımız bölgemizde sabote edilmek istenen huzur ve barış ortamının kalıcı hale gelmesidir. Ülkemiz geneli ve bölgemizdeki sorunların çözülmesi konusunda atılan adımları yok saymak, ahlaki ve vicdani açıdan kabul edilemez. Silahla, kavgayla hak aramanın bu topluma maddi ve manevi maliyeti çok yüksek olmuştur. Halkımızın kazanımlarından geri dönülmesinde asla izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu. Kutlamalar sağanak yağmur nedeniyle tören geçidiyle sona erdi.

BİNGÖL'DE SAĞANAK YAĞMUR NEDENİYLE TÖREN SALONDA DEVAM ETTE

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Bingöl'de de çeşitli etkinlikle kutlandı. Bingöl Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan kutlamalar, havaların yağışlı olması münasebetiyle kapalı spor salonunda devam etti. Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, 49'uncu Piyade Tugay komutanı Tuğgeneral Yunus Kotaman ve Belediye Başkanvekili Halim Sügü, valilik makamında tebrikleri kabul etti. Kapalı spor salonunda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Yavuz Selim Köşger, "Cumhuriyet, dünya tarihine ve coğrafyasına asırlarca, adaletle idrak etmekle hükmettikten sonra tıpkı canlı organizmalar gibi tabi ömrünü dolduran ve yavaş yavaş tarih sahnesinden çekilen bir imparatorluğun mirasını yağmalama telaşına düşen, yedi düvene karşı bu milletin canını dişine katarak verdiği cevap, yanan, yıkılan bu yurdun küllerinden asrın icabına uygun yeni ve dinamik bir devletin doğuşunun adıdır. Cumhuriyet asırlar süren kaybedişlerle sonuçlanan, savaşlarla yorulmuş, umutsuz, çaresiz 13 milyonluk bir kitleyi müstevilerin Anadolu coğrafyasından da atma ve tarihin kararlıkla yok etme planlarına rağmen bu kitleyi son bir heyecanla şahlandıran ve o kitleden ait olduğu tarihin ve coğrafyanın en uygar milleti konuşturmanın adıdır cumhuriyet" diye konuştu.

Öğrencilere ödüller verildi. Yapılan Konuşmanın ardından, ilk ve ortaöğretim okullarında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları ile spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Bingöl Batman Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title