Haberler

41 Yaşındaki Engelli, Akülü Araçların Şarj Sorununa Çözüm Buldu

Güncelleme:

Çanakkale'de yaşayan 41 yaşındaki Ümit Burunlular, kendisi gibi yürüme engelliler için büyük sıkıntı olan akülü araçların şarj sorununa güneş enerjisiyle çözüm getirdi.

Çanakkale'de yaşayan ve asıl mesleği kaporta ustalığı olan Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular, 11 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu yürüme engelli oldu. Bir dönem AK Parti Belediye Meclis Üyeliği de yapan Burunlular, Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı olarak, engellilerin önlerindeki tüm engellerin kaldırılmasına kafa yormaya başladı. İlk olarak, üç yıl önce kentlerde belli noktalara konarak engellilerin akülü araçlarını şarj edebilecekleri şarj üniteleri projesi geliştirdi. Bunları Ankara'daki Via Güneş Enerjili Akülü Araç Sistemleri isimli firmaya yaptırdı. Çanakkale Belediyesi ile Biga Belediyesi, bu şarj ünitelerinden alarak kentin belli noktalarına koyup engellilerin hizmetine sundu.


'ENGELLİ YOLDA KALMASIN' SLOGANI

Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular, engellilerin akülerinin şarjının zamansız bitmesi nedeniyle çoğu zaman yolda kalmalarından şikayet etmeleri üzerine bu kez de 'Engelli Yolda Kalmasın' sloganıyla akülü araçların sürekli olarak şarj olabilmesi için güneş enerjisi paneli kullanarak çözüm buldu.


Tekerlekli akülü engelli aracının üstüne yerleştirdiği güneş enerjisi panelleri ile aküyü sürekli şarj ederek, yürüme engellilerin en büyük sorununa çözüm bulmuş oldu.

"AKÜLER GÜNEŞ ENERJİSİ İLE DOLACAK"

Burunlular, "Engellilerimiz akülü araçlarıyla gezerken üstündeki güneş enerjisi panelleri sayesinde artık şarj problemi yaşamayacak. Aküleri güneş enerjisi ile dolacak. Üstelik araçlarıyla gezerlerken de aküleri dolmaya devam edecek. Ayrıca güneş enerjisi panelleri engellilere gölgelik vazifesi de görecek ve sağlık anlamında destek verecek. Böylece yaşamları daha da kolaylaşmış olacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale AK Parti Yaşam Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500

Yorumlar (1)

pillow fighter:

güzelmiş, tebrik ederim

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title