Haberler

Anadolu Ajansı Gündemi

Güncelleme:

Anadolu Ajansı, 2 Ekim tarihli yurt ve dünya gündemini listeledi.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1-  Kuveyt Parlamento Başkanı El-Ganim Ankara'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konuk Parlamento Başkanı Merzuk Ali el-Ganim ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Merzuk Ali el-Ganim ile görüşecek.

(Ankara/15.00/TBMM/11.15) (Fotoğraflı)

2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile beraberindeki TÜRKSOY Kültür Bakanları Daimi Konseyi heyetini, Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. Hollanda Krallığı Büyükelçisi Ronald Keller, Cumhurbaşkanı Gül'e güven mektubu sunacak.

(Ankara/11.30/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Somaliland Cumhurbaşkanı Ahmed Muhammed Silanyo ile Başbakanlık İstanbul Ofisi'nde görüşecek.

Erdoğan, Le Meridien Otel'de OECD Eğitim Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katılacak. Toplantıda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da yer alacak.

Başbakan Erdoğan, Başbakanlık İstanbul Ofisi'nde TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulu üyelerini, TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen'i ve Kızılay Yönetim Kurulu üyelerini ayrı ayrı kabul edecek.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Erdoğan'ın Somaliand Cumhurbaşkanı Silanyo, TİM ve TÜGİAD Yönetim Kurulu üyeleriyle görüşmelerinde hazır bulunacak.

(İstanbul/11.00/12.30/14.00/15.45/16.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir rulman firmasının yeni hizmet binasının açılış törenine katılacak.

(İzmir/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Stratejik Düşünce Enstitüsünde düzenlenen demokratikleşme paketine ilişkin toplantıda yer alacak.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Toplum Temelli Ruh Sağlığı Hizmetleri: Sosyal İçermeye Doğru Sempozyumu'na katılacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Anadolu Ajansının Brüksel ofisi açılıyor

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün katılımıyla açılacak.

"Anadolu Ajansı Objektifinden Dünya" konulu fotoğraf sergisinin açılışı dolayısıyla Brüksel'deki Basın Kulübü'nde resepsiyon verilecek. Fotoğraf sergisinin açılışı, Bağış ve Öztürk tarafından yapılacak.

(Belçika) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- AB Bakanı Bağış, Friends of Europe tarafından organize edilen yuvarlak masa toplantısına ve MÜSİAD Brüksel Temsilciliğinin açılışı vesilesiyle verilen öğle yemeğine katılacak. AB Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Komiseri Stefan Füle, Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Elmar Brok ve Avrupa Komisyonu Tüketici Politikasından Sorumlu Üyesi Neven Mimica ile görüşecek Bağış, Europalia-Türkiye 2015 Festivali'nin protokol imza töreninde bulunacak.

(Belçika) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, toplu açılış ve temel atma törenine katılacak.

(Bingöl/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Genel Kurul'da sözlü soruları cevaplandıracak.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı)

8- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, TÜRKSOY Daimi Konseyinin 31'inci Dönem Toplantısı'nın açılışına katılacak, TÜRKSOY'un kuruluşunun 20'nci yılına ithafen akşam yemeği verecek.

(Ankara/14.30/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- TBMM'den

Genel Kurul'da TBMM ihtisas komisyonları için üye seçimi yapılacak.

(15.00) (Fotoğraflı)

10- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Keçiören Belediyesince düzenlenen etkinlikte, "Bizimki Türkçe Sevdası" konulu seminer verecek.

(Ankara/17.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Mısır'da darbe karşıtı gösteriler ve siyasi gelişmeler takip ediliyor.

- AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, Başbakan Hazım Biblavi ve Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nden temsilciler ile görüşecek.

(Kahire/İskenderiye) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımalarıyla BM Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü uzmanlarının çalışmaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Sudan'da petrol ürünlerine uygulanan devlet desteğinin kaldırılması nedeniyle başlayan protestolar sürüyor.

(Hartum)

4- Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Genel Kurulu toplantıları Strasbourg kentinde devam ediyor.

EKONOMİ

1- ABD Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Myran Brilliant'ın başkanlığındaki heyet, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen akşam yemeğine katılacak.

(Ankara/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Kocatepe Camisi'nde düzenlenen "Cami, Kadın ve Aile" konulu etkinliğe katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ikinci maçında, İtalya'nın Juventus ekibiyle karşılaşacak.

(Torino/21.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Vakıfbank ile Eczacıbaşı VitrA, voleybol bayanlar süper kupa maçında, Başkent Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(Ankara/18.00) (Fotoğraflı)

3- Trabzonspor-Lazio maçına doğru

UEFA Avrupa Ligi J Grubu ikinci maçında Lazio ile karşılaşacak Trabzonspor'un teknik direktörü Mustafa Akçay ve iki oyuncusunun katılımıyla Hüseyin Avni Aker Stadı'nda basın toplantısı düzenlenecek. Bordo mavili takım, maç öncesi son çalışmasını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirecek.

Lazio Teknik Direktörü Vladimir Petkovic, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda basın toplantısı yapacak. Lazio, aynı stattaki çalışmayla hazırlıklarını tamamlayacak.

(Trabzon/18.30/20.00/17.30/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Futbolda Ziraat Türkiye kupası 2. turunda 10 karşılaşma yapılacak.

5- Basketbol THY Avrupa Ligi ön eleme turunda Banvit, Litvanya'da Çek Cumhuriyeti temsilcisi Cez Nymbruk ile karşılaşacak.

(Vilnius/TSİ 20.30)

6- Basketbol Spor Toto Türkiye kupasında C Grubu eleme grubu maçları, Tofaş-Olin Edirne ve Torku Konya Selçuk Üniversitesi-Fenerbahçe Ülker karşılaşmaları ile devam edecek.

(Edirne/18.00/20.00) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdı - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Abdullah Gül Hollanda Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title