Haberler

Zorlu Enerji'ye Euromoney'den "Yılın Anlaşması" Ödülü

Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, İsrail'de enerji pazarının en önemli oyuncularından olduklarını belirterek, "Önümüzdeki dönemde ilave yatırımlarla bu bölgede büyümeyi planlıyoruz" dedi."Yılın Anlaşması" ödülü verildi.

Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, İsrail'de enerji pazarının en önemli oyuncularından olduklarını belirterek, "Önümüzdeki dönemde ilave yatırımlarla bu bölgede büyümeyi planlıyoruz" dedi.

Zorlu Enerji'nin İsrail'deki Ashdod ve Ramat Negev doğal gaz santrallerine

"Yılın Anlaşması" ödülü verildi.

Yapılan açıklamaya göre, Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ'nin yüzde 42,15 oranında ortak olduğu İsrail'de faaliyet gösteren 55 MW elektrik ve 40 ton/saat buhar üretim kapasitesine sahip Ashdod ile 120 MW elektrik ve 70 ton/saat buhar üretim kapasiteli Ramat Negev doğal gaz santral projelerinin finansmanı için imza attığı 1,1 milyar İsrail Şekeli (yaklaşık 530 milyon lira) tutarındaki kredi anlaşması, finans dünyasının en prestijli yayınlarından Euromoney Group'a bağlı Project Finance Dergisi tarafından "Yılın Anlaşması" ödülüne layık görüldü.

Zorlu Enerji Genel Müdürü Sinan Ak, "Yurt dışındaki yatırımlarımızla imza attığımız başarılı işlerin, uluslararası saygınlıktaki Project Finance Dergisi tarafından ödüle layık görülmesi bizim için büyük bir gurur kaynağı... Proje finansmanı geçtiğimiz ağustos ayında tamamlanan bu yatırımlarımız, İsrail'de özel sektör tarafından yapılan ilk kojenerasyon santralleri olacak" dedi.

Toplam kurulu güçleri 175 MW olan Ashdod ve Ramat Negev santrallerinin inşaat çalışmalarını 2014 yılının ikinci yarısında tamamlamayı hedeflediklerini belirten Ak, Ashkelon bölgesinde ortağı oldukları 800 MW kapasiteli Dorad Doğal Gaz Çevrim Santrali'ni ise bu yıl tamamlamak için çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti.

Ak açıklamasında, "İsrail'de enerji pazarının en önemli oyuncularındanız. Önümüzdeki dönemde ilave yatırımlarla bu bölgede büyümeyi planlıyoruz. Her geçen gün önemi artan enerji sektöründeki fırsatları değerlendirerek, bölgesel güç olma yolundaki hedefimize daha fazla yaklaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Muhabir. Murat Birinci

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Zorlu Grubu Sinan Ak İsrail Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title