Haberler

Yerel Sergilerden Muhteşem Final

Güncelleme:

KO-MEK yerel sergileri İlimtepe ve Yuvacık sergileri ile son buldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları'nın (KO-MEK) yaklaşık bir ay önce başlayan yerel sergi açılışları önceki gün sona erdi. KO-MEK İlimpete ve Yuvacık yerel sergilerinin açılışlarıyla yerel sergi kervanı muhteşem bir final yaptı. KO-MEK, 21 yerel sergi, 12 ilçe sergisi ve genel sergi olmak üzere 2011- 2012 eğitim döneminde toplam 34 sergi açılışı gerçekleştirdi.

AÇILIŞA YOĞUN KATILIM

İlimtepe KO-MEK'in yerel sergi açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım, siyasi parti temsilcileri ve İlimtepe Mahalle Muhtarı Kazım Elmas katıldı. Yuvacık yerel sergi açılışına ise Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Faik Akyol, parti temsilcileri, KO-MEK yöneticileri, usta öğreticiler, kursiyerler ve bölge halkı katıldı. KO-MEK bağlama kursiyerleri sergi açılışına katılan konuklara mini bir konser verdi.

KO-MEK KURSLARI ÖNEMLİ

Yuvacık KO-MEK'in yerel sergi açılışına katılan Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Faik Akyol KO-MEK kurslarının önemine değindi. KO-MEK kurslarına katılarak kendini geliştiren herkesi kutlayan Başkan Yardımcısı Akyol, "Halkımıza bu imkânları sunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na çok teşekkür ederim'' dedi.

KURSİYERLERİ KUTLADI

Açılışlarda konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hikmet Yıldırım, yoğun programından dolayı açılışlara katılamayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun selam ve sevgilerini iletti. Yıldırım, KO-MEK kurslarında yapılan ürünlerin geçmişten günümüze kültürümüzü yaşattığını ifade ederek, kurslara katılan kursiyerleri kutladı.

HAFTANIN 7 GÜNÜ KO-MEK'TEYİM

İlimtepe KO-MEK Kurs Merkezi açılışında tüm kursiyerler adına bir konuşma yapan kursiyer Vasfiye Demirbek haftanın üç günü Makine Nakışı, haftanın iki günü İğne Oyası, diğer iki günde de Aerobik branşında eğitim aldığını söyledi. Günlerinin KO-MEK'te geçtiğini anlatan Demirbek, "KO-MEK'te olmaktan mutluluk duyuyorum. Burada sosyalleştim ve insanlarla iletişimim arttı. Bizlere bu imkanı sunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür ediyorum'' dedi.

ÜRETİM KALİTEMİZİ YÜKSELTTİK

Yuvacık KO-MEK'in yerel sergi açılışında konuşma yapan Fidan Yetiştiriciliği kursiyeri Nihal Özdemir ise "Başiskele İlçesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri olarak bizler bu kurslardan aldığımız eğitim sayesinde kendimizi geliştirdik ve üretim kalitemizi yükselttik'' dedi.

TİYATRONUN NE OLDUĞUNU KO-MEK İLE ÖĞRENDİM

Kendi ürettikleri eserlerin mutluluğunu ve sevincini yaşayan KO-MEK kursiyerlerinden Makine Nakışı kursiyeri Sevcan Söğütözü, eskiden boş zamanlarını değerlendirmek için KO-MEK'e geldiğini şimdi ise öğrendikleri ile aile bütçesine katkı sağladığını belirtti. Ayrıca KO-MEK'le sosyalleştiğini ifade eden Söğütözü, daha önce hiç tiyatroya gitmediğini tiyatronun ne olduğunu KO-MEK'le öğrendiğini söyledi.

KO-MEK HALKIN GÖNLÜNDE TAHT KURMUŞ

Yuvacık KO-MEK'in Okuma ve Yazma kursiyeri olan Havva Karal ise KO-MEK sayesinde okuma yazma sevincini yaşadığını bildirdi. Karalı, "KO-MEK, Kocaeli halkının gönlünde taht kurmuş bir eğitim kurumu olarak hizmet vermeye devam edecek" dedi.

HEP BİRLİKTE AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRDİLER

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, kursiyerler ile birlikte kurdele keserek sergi açılışlarını gerçekleştirildi. KO-MEK kursiyerlerinin yıl boyunca hazırlamış oldukları el emeği göz nuru eserler bölge halkı tarafından büyük beğeni gördü.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Hikmet Yıldırım Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title