Haberler

Yenipazar'da 150 Deve Güreşti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Deve güreşlerinden görüntüler AYDIN (AA) – Yenipazar'da 150 deve güreş tuttu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Deve güreşlerinden görüntüler

AYDIN (AA) – Yenipazar'da 150 deve güreş tuttu.

Develer MYO. hizmetleri yararına güreştiler. Aydın'ın Yenipazar ilçesinde yapılan geleneksel deve güreşi festivali büyük katılımla gerçekleşti.

Yaşar Giregiz Deve Güreşi Arenasında kış günü olmasına rağmen havanın da güzel olması nedeniyle mangalını kapan yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı güreşlerde Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden gelen birbirinden ünlü 150 pehlivan deve kıran kırana birbirlerine üstünlük sağlamak için mücadele etti. Zaman zaman bazı develer güreş alanını terk edip seyircilerin üzerine doğru yönelen develer, urgancılar ve deve sahipleri tarafından güçlükle durdurulabildi.

Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı'nın ev sahipliğinde, geliri Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere düzenlenen güreşlere İlçenin bayan Kaymakamı Nursel Karahan, Ak Parti Aydın Milletvekilleri Abdurrahman Öz ve Mustafa Savaş, AK Parti il Başkanı Mehmet Özmen ve Çevre ilçelerin Belediye Başkanları katılarak destek olurken Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı güreşlere olan katılımın yüksek olmasının kendilerini sevindirdiğini belirtti. Güreşlerde galip gelen ve berabere kalan deve sahiplerine ödül olarak halı verildi.

Bazı güreşlerde görevliler, kızgın develeri birbirinden ayırmak için ter döktü. Güreşmek istemeyen kimi develerse rakibinden kaçınca bazı urgancılar ezilme tehlikesi geçirdi.

Deve güreşlerinin yörük kültürünün bir parçası olduğunu belirten Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı, "32 yıldan buyana ilçemizde geleneksel olarak deve güreşleri düzenleniyor. Deve güreşlerinden elde ettiğimiz geliri de MYO'lumuzun ek inşaatının tamamlanabilmesi için kullanacağız. Çok eskilere dayanan yörük kültürünü bizler günümüzde deve güreşleri ile yaşatmaya çalışıyoruz. Eski çağlarda gladyatörler arenalarda birbirlerini yenmek için dövüşürken, şimdi ise günümüzde bizler yine deve güreş sahalarında deve güreşleri düzenliyoruz. Bu yıl da güreşlerimizde Akdeniz, Marmara ve Ege Bölgelerinden 150 seçkin deve güreş tuttu" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Yenipazar Marmara Aydın Ege Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title