Haberler

Yavuzselim Olayları Sanıkları İçin 8'er Yıla Kadar Hapis Cezası İstendi

Bursa'da geçen yıl Yavuzselim ve Ulus Mahallelerinde çıkan ve 1 kişinin öldüğü olaylarla ilgili haklarında dava açılan, 4'ü BDP'li olan toplam 34 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursa'da geçen yıl Yavuzselim ve Ulus Mahallelerinde çıkan ve 1 kişinin öldüğü olaylarla ilgili haklarında dava açılan, 4'ü BDP'li olan toplam 34 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı, tüm sanıkların 8'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti.

Merkez Yıldırım İlçesi Ulus Mahallesi'nde geçen yıl Ekim ayında cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla yürüyüş yapmak isteyen BDP'li grup ile karşıt görüştekiler arasında çatışma çıktı. Olaylar sırasında 31 yaşındaki İlker Kaya başına isabet eden mermiyle yaralandı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 9 kişinin yaralandığı, 58 ev, işyeri ve otomobilin zarar gördüğü olaylarda, 2 yağma ve 4 de memura mukavemet olayı gerçekleşti. 4 gün süren olaylar bölgeye sevk edilen çok sayıda polis ve jandarma ekipleri tarafından önlendi.

"MOBESE GÖRÜNTÜLERİNDEN TESPİT EDİLDİLER"

Olayların ardından Mobese kamera görüntüleri ve fotoğrafları inceleyen polis ve jandarma ekipleri Ulus ve Yavuzselim Mahalleleri'ndeki baskınlarda çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan 24 kişi tutuklanıp cezaevine gönderilirken, 10 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Geçtiğimiz nisan ayında ilk kez hakim karşısına çıkan sanıklardan 21'i ilk duruşmada kalan 3 kişi ise ikinci duruşmada tahliye edildi.

"8'ER YILA KADAR HAPİS İSTEMİ"

Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Terör örgütü üyesi olmak', 'Terör örgütü propagandası yapmak' ve 'Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma' suçlarından haklarında dava açılan 34 tutuksuz sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya sanıklardan bir bölümü ile sanık avukatları Mustafa Yağcı ile Avukat Mustafa Aydın katıldı.

Bu arada mütalaasını veren Cumhuriyet Savcısı aralarında BDP İl teşkilatı yöneticileri Ayla Yıldırım, Halit Bozbey, Mehmet Dilek ve Nuri Baygındır'ın da bulunduğu 34 tutuksuz sanık hakkında 'Terör örgütüne üye olmak' suçundan herhangi bir ceza verilmesine yer olmadığını belirtti. Cumhuriyet Savcısı ayrıca 34 sanığın tamamı hakkında 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan 5'er yıla kadar,'Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma' suçundan ise 3'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti. Sanık avukatlarının bilirkişi raporlarını incelemek ve son savunmaları için süre istemesi üzerine mahkeme heyeti duruşmayı karar için erteledi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayla Yıldırım İlker Kaya Ulus Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title