Haberler

Vatan Partisinde 900 Bin Lirayı Hesabına Geçiren Hasan Basri Özbey, Disiplin Kuruluna Sevk Edildi

Güncelleme:

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, partinin önemli isimlerinden Hasan Basri Özbey'in 900 bin TL'lik mali kaynağı kişisel servetine kattığı için kesin ihraç talebiyle merkez disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan yaptığı yazılı açıklamada, Vatan Partisi'nin önemli isimlerinden Hasan Basri Özbey'in kesin ihraç talebiyle merkez disiplin kuruluna sevk edildiği bilgisini paylaştı.

900 BİN TL'Yİ KENDİ SERVETİNE KATTI

Reyhan tarafından yapılan açıklamada, "Partimizin üyesi Hasan Basri Özbey , 900 bin TL tutarındaki Partiye ait mali kaynağı kişisel servetine kattığı, Parti'den bilgi gizlediği için Merkez Karar Kurulumuzun 30 Haziran 2018 tarih ve 10/22 kararıyla kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir.

Vatan Partili Hasan Basri Özbey Kesin İhraç Talebiyle Merkez Disiplin Kuruluna Sevk EdildiUtku Reyhan

Disiplin kuruluna sevk öncesi yaklaşık 6 ay boyunca Genel Sekreter Utku Reyhan, Genel Sayman Mehmet Bedri Gültekin, Genel Başkan Yardımcıları Serhan Bolluk ve Mehmet Cengiz farklı zamanlarda kendisiyle yüz yüze ve telefonla görüşerek söz konusu miktarı Partiye aktarması yönünde gerekli ahlâkî ve hukukî uyarılarda bulunmuşlardır. Hasan Basri Özbey , bu görüşmelerin kimisinde ödeme yapacağını beyan ettiyse de ilerleyen süreçte ödemeyeceğini kesin bir dille belirtmiştir. Olay disiplin kuruluna gittikten sonra yapılan görüşmelerde ise Özbey, Partiye ait kaynağın tamamını değil, kendisinin belirleyeceği cüz'i bir miktarı verebileceğini sözlü olarak beyan etmiştir." şeklinde konuştu.

"KANITLAR AÇIK VE KESİNDİR"

Özbey'in Vatan Partisi Genel Başkan'ı Doğu Perinçek'in telefonlarına çıkmadığının belirtilerek, "2014 yılından bu yana görev yapan bütün Genel Merkez yöneticileri, Merkez İşçi-Sendika Bürosu Üyeleri ve Merkez Hukuk Bürosu üyeleri kesin ve tereddütsüz bir biçimde aynı konuda tanıklık etmektedir. Kanıtlar açık ve kesindir. Hasan Basri Özbey'in, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar ibret vericidir. Ülkede yolsuzluğu bitirmek için mücadele eden Vatan Partisi , kendi içinde de benzer olaylara izin vermeyecektir. Vatan Partisi'nin idealleri ve kültürü açısından bu tür davranışlar kabul edilemez." ifadeleri kullanıldı.

Vatan Partili Hasan Basri Özbey Kesin İhraç Talebiyle Merkez Disiplin Kuruluna Sevk EdildiHasan Basri Özbey

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hasan Basri Özbey Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title