Haberler

Türkçe İsim Kullanan İş Yerlerine Plaket

Güncelleme:

Samsun'da Atakum Kent Konseyi tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde Atakum'da Türkçe isim kullanan iş yeri sahipleri plaketle ödüllendirildi.

Samsun'da "26 Eylül Türk Dil Bayramı" nedeniyle, Atakum Kent Konseyi tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde Atakum'da Türkçe isim kullanan iş yeri sahipleri plaketle ödüllendirildi.

Atakum Kent Konseyi tarafından, 26 Eylül Türk Dil Bayramı etkinliği çerçevesinde Atakum'da gıda sektöründe hizmet veren ve Türkçe isim tabelası olan 5 işletmeye plaket verildi. Örnek olarak bu yıl gıda sektöründen seçilen 20 kadar Türkçe iş yeri adı Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde, Türk Dili ve Edebiyatı ile Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nde öğrenim gören yaklaşık 500 öğrencinin tercihine sunuldu. Ardından yapılan oylama sonucu ilk 5'e giren iş yerleri belirlendi. Bu iş yeri sahipleri Atakum Kent Konseyi Başkanı ve OMÜ Türkçe Öğretim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bekir Şişman ve konsey üyeleri tarafından ziyaret edilerek onurluk(plaket) ile ödüllendirildi. Ayrıca iş yeri sahiplerine Türkçeye sahip çıktıkları için de teşekkür edildi.

Ödüle layık görülen iş yeri sahiplerini ziyaretinde konuşan Doç. Dr. Bekir Şişman, "Türkçe bu ülkenin çimentosu ve en önemli kültürel değeridir. Türk milleti Türkçe sayesinde kimliğini, kişiliğini ve değerlerini koruyabilir. Ayrıca dili sayesinde bir millet olma iradesini ortaya koyabilir. Aksi halde Türkçenin kaybolmasıyla Türk milleti diye bir varlık ayakta kalamaz. Son yıllarda özellikle büyük şehirlerde görülen yabancı dil hayranlığı ve iş yeri adlarında yabancı kelimelerin tercih edilmesi Türkçeyi tehdit ediyor. Bu konuda bütün kamu kurumlarına ve vatandaşlara görev düşüyor. Bu tür etkinliklerdeki asıl amacımız vatandaşları bilinçlendirmektir" dedi.

Konuşmanın ardından Aşık Obalı Mustafa Bilir, 'Türkçemi Özledim' şiirini okuyarak Türkçeye dikkat çekti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türk Dil Bayramı Atakum Samsun Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Bakmadan Geçme

17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Türkiye-Hollanda voleybol maçı ne oldu, kaç kaç bitti? A Milli Kadın Voleybol Takımı (Filenin Sultanları) maçı ne oldu? Almeria Barcelona maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Almeria Barcelona maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Discord çöktü mü? Discord problem mi var 16 Mayıs 2024? #128680 AFAD deprem kira yardımı bitti mi, devam ediyor mu? #128680 Almeria Barcelona maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Almeria Barcelona maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Polonya bayan voleybol milli takım kadrosu ve instagram hesapları ne 2024? Fransa bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? Feyza Altun neden 9 ay hapis cezası aldı? İşte nedeni Sokağa çıkma yasağı mı var? Hangi illerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi?
Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title