Haberler

Taraftarlardan Maç Öncesi Organ Bağışı

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Taraftar Sağlık El Ele Projesi kapsamında Zonguldak Kömürspor-Kozlu Belediyespor arasında oynanan mücadele öncesi organ bağışı etkinliği düzenlendi.

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Taraftar Sağlık El Ele Projesi kapsamında Zonguldak Kömürspor- Kozlu Belediyespor arasında oynanan mücadele öncesi organ bağışı etkinliği düzenlendi.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 10'uncu Grup takımlarından Zonguldak Kömürspor-Kozlu Belediyespor arasında oynanan Zonguldak derbisi öncesi Taraftar Sağlık El Ele Projesi ile organ bağışı kampanyası düzenlendi. Maçın oynanacağı Kemal Köksal Toptan Şehir Stadyumu önünde organ bağışı stantları kuruldu. Etkinliğe İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin'in yanı sıra Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, daire müdürleri, hastane başhekimleri, sağlık personeli, çok sayıda vatandaş ve taraftar katıldı. Maç içerisinde taraftarlar 'Organ bağışı bir insanlık görevidir' ve 'Toprak olmasın can olsun' yazılı dövizler açtı.

Organ bağışının önemine dikkat çeken Zonguldak İl Sağlığı Müdürü Dr. Bilal Cin, şunları söyledi: "Her bağış yeni bir hayattır, organ nakli tedavisi olmayan hastalıklar nedeniyle görev yapamayacak derecede hasar gören organların yerine canlı veya beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerden alınan sağlıklı organın nakledilmesine denilmektedir. Halkımızın organ nakli konusunda daha fazla bilgiye sahip olmaları için çalışmaktayız, farkındalığı artırmaya duyarlılığı yükseltmeye çalışıyoruz. Ülkemizde çok başarılı organ nakilleri yapılmakta olup organ bağışı konusunda yeterli seviyede değiliz. Bu nedenle ilimizde Taraftar Sağlık El Ele Organ Bağışına diye bir etkinlik düzenlemiş bulunmaktayız. Bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz."

ZONGULDAKLI PROJEYE DESTEK VERDİ

Organ bağışı projesine destek olan Zonguldakspor taraftarı Zeynep Güner ise şunları söyledi: "Kozlu maçı öncesinde İl Sağlık Müdürlüğünün önderliğinde yapılan bu organizasyona sağlık camiası olarak hep birlikte katılarak destek verdik. Önemli bir toplumsal bir görev diyelim biz buna herkesi davet ediyoruz bizlerde burada destek adına buradayız. Kalabalık ekip burada olacak farkındalık oluşturmak için kalabalık kitlelere hitaben böyle bir maç öncesi olması çok güzel oldu." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Kozlu Belediyespor Köksal Toptan Zonguldak Politika Güncel Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title