Haberler

Sur'daki Tarihi Cami Saldırılarına Tepkiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ortak Değerler Platformu üyeleri- Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi camiye yönelik terör saldırıları- Toplantıdan detaylar- Ortak Değerler Platformu Sözcüsü Hüseyin Polat'ın konuşması Sur'daki tarihi camiye terör saldırısına tepkiler- Ortaklar Değerler Platformu üyeleri, saldırıyı kınadı Ortak Değerler Platformu üyeleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi camiye yönelik terör saldırısını kınadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Ortak Değerler Platformu üyeleri- Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi camiye yönelik terör saldırıları- Toplantıdan detaylar- Ortak Değerler Platformu Sözcüsü Hüseyin Polat'ın konuşması Sur'daki tarihi camiye terör saldırısına tepkiler- Ortaklar Değerler Platformu üyeleri, saldırıyı kınadı Ortak Değerler Platformu üyeleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki tarihi camiye yönelik terör saldırısını kınadı. Meşale Derneği'nde bir araya gelen platform üyeleri adına konuşan Platform Sözcüsü Hüseyin Polat, İslam medeniyetinin bölgedeki en önemli merkezlerinden biri olan Diyarbakır'daki tarihi Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii ve Paşa Hamamı'nın, polisin operasyonları gerekçe gösterilerek, bomba düzenekleri yerleştirilmek suretiyle teröristlerce yakıldığını anımsattı. Bölgede hendeklerin bulunması, iş makinelerinin yakılması ve yolların kapatılması dolayısıyla itfaiyenin zamanında yangına müdahale edemediğini belirten Polat, tarihi yapının yangında büyük zarar gördüğünü söyledi.Daha önce de dört ayaklı minarenin benzer bir saldırıya maruz kaldığını ve söz konusu saldırıda Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin bölgedeki tarihi ve kültürel mirasa yönelik saldırılara karşı açıklama yaparken uğradığı menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini hatırlatan Polat, çatışmaların şehir merkezlerine taşınmasının son derece tehlikeli ve kötü bir durum olduğunu vurguladı. Polat, şöyle devam etti: "Halkımız, bir bütün olarak bu olaylardan mağdur olmakta, masum çocuklar katledilmekte, hastalar, yaralılar hastanelerde tedavi edilememekte, her türlü mahremiyet ve masumiyet çiğnenmekte, beşeri ve tarihi zenginliklerimiz yok olmakta veya ciddi anlamda zarar görmektedir. Tarihi mekanlarımız ve İslam'ın şiarları olan camiler, medreseler, hamamlar terör örgütü tarafından mevzi ve karargah olarak kullanılmaktadır." Terörün birçok kesimi ekonomik anlamda da sıkıntıya soktuğuna dikkati çeken Polat, "Bu terör, fitne ve fesadı büyütmekte, sadece değerlerimizin düşmanı emperyalist güçleri sevindirmekte ve umutlandırmaktadır. Bizler, Ortak Değerler Platformu olarak kutsal değerlerimize ve insanlarımıza yönelik bu tür alçakça saldırıları şiddetle kınıyor ve saldırganları böylesi hareketlerden vazgeçmeye çağırıyoruz. Masum mukaddesata saldırmak, kendilerini daha fazla ifşa etmekte ve sadece sonlarını yaklaştırmaktadır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Polat Diyarbakır Ortaklar Politika Güncel Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title