Haberler

Sosyal Medyadan Paylaşılan Görüntüleri Hırsızları Yakalattı

Haber - Kamera: Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHAFatih'te, girdikleri işyerinden yaklaşık 220 bin liralık gümüş çaldıkları iddia edilen iki kişi gözaltına alındı.

Haber - Kamera: Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA

Fatih'te, girdikleri işyerinden yaklaşık 220 bin liralık gümüş çaldıkları iddia edilen iki kişi gözaltına alındı. İşyeri sahibinin hırsızlık anındaki güvenlik kamera görüntülerini sosyal medyada paylaşınca gelen ihbar üzerine yakalanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Fatih Beyazıt'ta gümüşçü dükkanı sahibi Ali Akıncı, 10 gün önce polise giderek işyerine giren kişilerin 220 bin liralık gümüş çaldıklarını bildirdi. Ali Akıncı polise, sabah işyerini açtığında dükkanının soyulduğunu ve hırsızlığı yapan kimliği belirsiz kişilerin kamera kayıt cihazını yanlarında götürdüklerini fark ettiğini söyledi.

HIRSIZLIK GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Polis bunun üzerine olayla ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmada, hırsızlık anının komşu dükkanın kamera kayıtlarına yansıdığı tespit edildi. Görüntülerde, bir kişinin bir süre işyerinin kapsını tek başına açmaya çalıştığı, ikinci bir kişinin yanına gelip birlikte zorlayarak açtıkları kapıdan içeri girdikleri görülüyor. İki şüpheli, 3,5 saat içeride kaldıktan sonra çöp kovasına koydukları gümüşlerle dışarı çıkarak uzaklaşıyor.

SOSYAL MEDYADA GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI, CAMİ AVLUSUNDA YAKALANDI

İşyeri sahibi Ali Akıncı, bu görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı. Görüntüleri izleyenlerden bir kişi, şüphelilerin Atik Ali Paşa Camii avlusunda oldukları ihbarını yaptı. Bunun üzerine harekete geçen Fatih Asayiş Büro ekipleri, Atik Ali Paşa Camii avlusunda 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Sorgulamaları yapılan Mehmet Ali B. ile Nureddin Ç. suçlarını itiraf etti.

BENZER SUÇLARDAN SABIKALI

Şüphelilerden Mehmet Ali B.'nin 3 hırsızlık dosyasından 4 yıl, Nureddin Ç.'nin 8 hırsızlık dosyasından 14 yıl yargıtayca onanmış hapis cezaları bulunduğu tespit edildi. İşlemlerinin ardından da adliyeye sevk edildi.

"ESNAF ARKADAŞLARIM CAMİ AVLUSUNDA GÖRMÜŞ"

Yaşadıklarını anlatan işyeri sahibi Ali Akıncı, "Bundan on gün önce benim dükkanım soyuldu. Pazar günü dükkanım soyuldu. Pazartesi işe geldiğimde soyulduğumu gördüm. Hırsızları bir gören, tanıyan olur diye güvenlik kamera görüntülerini sosyal medyadan paylaştım. Birkaç gün sonra esnaf arkadaşlarım dükkanı soyan hırsızları tanıdıklarını ve cami avlusunda olduklarını söyleyerek beni aradı. Ben de durumu polise bildirdim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Akıncı Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title