Haberler

Sivas - Cumhuriyet Üniversitesi'nde Simülasyon Merkezi Açıldı

Cumhuriyet Üniversitesi'nde simülasyon merkezi açıldıSİVAS Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerine yönelik simülasyon merkezi açıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi'nde simülasyon merkezi açıldı

SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerine yönelik simülasyon merkezi açıldı.

CÜ Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin güvenli bir çevrede hastaya zarar vermeden, deneyim kazanmasına katkı sağlayacak olan ve Türkiye'de sadece Hacettepe Üniversitesi'nde bulunan Simülasyon Merkezi'nin ikincisi Sivas'ta açıldı. Törene Rektör Pof. Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Semra Özçelik, dekan yardımcıları, başhekim yardımcıları, bölüm başkanları ve öğretim elemanları katıldı. CÜ Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacık merkez sayesinde öğrencilerin hastalıklar konusunda uygulamalı deneyim kazanacaklarını dile getirdi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şerife Karagözoğlu merkez hakkında bilgiler verdi. Prof.Dr. Karagözoğlu, simülasyon merkezlerinin Türkiye'de gerekliliğinin kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Simülasyon merkezimizin uygulamalı eğitime en önemli yansıması kuşkusuz yüksek teknolojiyi kullanarak hasta güvenliğini risk etmeden en nitelikli ve kaliteli eğitimi başarmaktır. Artık dünya simülasyon eğitimi konusunda çok ileri bir noktada. Ülkemizde de bu gereklilik kaçınılmaz oldu. Hacettepe Üniversitesi'nden sonra bu işi üstlenen ve TUBİTAK projesiyle de desteklenen ikinci kurum olmanın onurunu ve gururunu taşıyoruz." dedi.

"ÖĞRENCİLER HASTAYA BİREBİR MÜDAHALE EDECEK"

Öğrencilerin simülatörle hastaya birebir müdahale edeceğini söyleyen Karagözoğlu, "Yoğun bakım ve ileri yaşam desteği simülatörü olarak anılan bir model. Bir insanın üzerinde hangi uygulamaları yapabiliyorsanız bu maket üzerinde de yapma şansına sahipsiniz. Hastaya doğru uygulamalar yaptığınız zaman iyileştirme şansını buluyorsunuz. Öğrencilerimiz burada birebir hastaya müdahale ediyor. Yapılan müdahaleleri bilgisayar sistemimizde takip etme şansına sahip oluyoruz. Yoğun kan kaybıyla şoka giren hastayı, şoktan geri döndürme şansımızın olup olmadığını öğrenciyle deneyimleme şansına sahip oluyoruz. ya da solunumu ve kalbi durmuş hastaya müdahaleyi bu maketimiz üzerinde gerçekleştiriyoruz. Öğrenci başarılı adımlarla bunu yaparsa hastayı geri döndürme şansına sahip oluyoruz" diye konuştu.

Açılış programında katılımcılara maket üzerinde yeniden hayata döndürme uygulaması gösterildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Türkiye Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title