Haberler

Serbest Bırakılan Tır Şoförlerinden Bakan Davutoğlu'na Teşekkür

Musul'da alıkonulduktan sonra özgürlüklerine kavuşan tır şoförleri, başta Dışişleri Bakanı Davutoğlu olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.

Irak'ın Musul kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü tarafından 23 gün alıkonulduktan sonra özgürlüklerine kavuşan Türk tır şoförleri, esaretleri süresince devamlı olarak görüştükleri ve kendilerini yalnız bırakmayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ettiler.

AA muhabirleri, tır şoförlerine, kendilerini Erbil'den Şanlıurfa'ya getiren uçakta eşlik etti. Yolculuk boyunca oldukça heyecanlı oldukları gözlenen şoförler, kurtarılmaları ve Türkiye'ye gelmeleri boyunca kendilerine eşlik eden Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam'la sohbet ettiler. İnam, yolculuk boyunca şoförlerin mutluluklarını paylaşarak uçakta kendileriyle tek tek ilgilendi.

Tır şoförlerinden Müslüm Görmez, alıkonuldukları süre boyunca umutlarını asla yitirmediklerini söyledi. Süreç sırasında, Türkiye ile irtibatlarını devam ettirdiklerini anlatan Görmez, Dışişleri Bakanlığı ve Bakan Davutoğlu ile sürekli temas halinde oldukları aktardı.

"Devletimizin kararlı bir devlet olduğunu, bizi burada bırakmayacağını biliyorduk" diyen Görmez, Geyara havaalınına alıkonuldukları süre boyunca Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun kendilerine verdiği moral ve destek için," Allah ondan razı olsun, çok yardımcı oldu. Gecesiyle gündüzüyle" dedi. Görmez, Davutoğlu'nun hatırlarını sordurduğunu ve "Korkmayın biz arkanızdayız mesajını" kendilerine ulaştırdığını söyledi.

Görmez, "Birbirimize kenetlendik. Başbakanımızın bizi orada bırakmayacağından emindik. Adımız gibi emindik. Neye mal olursa olsun dedik alır bizi. Önce Allah'a sonra ona güvendik. Güvendiğimiz gibi de oldu" ifadelerini kullandı.

Çıktığı ilk seferde rehin alındığını söyleyen 22 yaşındaki Özgür Şimşek ise, "Tır sürücülüğüne başlar başlamaz başıma böyle bir olay gelmesi, beni çok kötü etkiledi" diye konuştu. İlk başta çok korktuğunu fakat militanların kendilerine bir şey yapmayacaklarını söylemeleriyle rahatladıklarını aktaran Şimşek, devlet büyüklerinin kendileriyle ilgilenmesinin kendilerini çok umutlandırdığını, ayakta kalmalarını sağladığını dile getirdi.

Ramazan Kıran ise 23 yıldır tır şoförlüğü yaptığını ama şimdiye kadar böyle bir olay yaşamadığını söyledi. "Devletime güvendim, korkmadım" diyen Kıran, başka gelir kapısı olmadığı için şoförlük yapmaya devam edeceğini belirtti.

Mardinli Mustafa Tezdönen ise gösterdikleri çabalar için Erbil Başkonsolosu İnam'a çok teşekkür ederken, Şırnak'tan, 7 çocuk sahibi Tayyar Ökten de serbest bırakıldığı için çok mutlu olduğunu fakat borçla aldığı tankerine el konulması mağduriyet yaşadığını dile getirdi. Aileleriyle görüşmek için 3-4 günde bir, IŞİD militanlarının, 5 dakikalığına telefon verdiğini ifade eden Ökten, zor geçen günlerden sonra serbest bırakılmalarında emeği geçen herkese teşekkür etti.

IŞİD militanlarının el koyduğu tırı, bankadan kredi çekmek suretiyle satın aldığını anlatan İsmailoğlu, zararının giderilmesi için devlet büyüklerinden yardım istedi.

Tır şoförü Salih Deniz de "Her şeye rağmen savaşın yaşandığı bir bölgeden sağ salim çıktık. Tabi ki sevinçliyiz. Allah kimseye böyle şeyler yaşatmasın. Çünkü başımıza ilk geldiği andan itibaren ne yapacağımızı bilemedik" şeklinde konuştu. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Musul Erbil Işid Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title