Haberler

Şehit Uzman Çavuşun Adı Yaşatılacak

Erzincan Belediye Meclisi, aldığı kararla Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde şehit düşen Uzman Çavuş Fahrettin Aksu'nun adını kentin doğu çıkışındaki üst geçide verdi.

Erzincan Belediye Meclisi, aldığı kararla Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde şehit düşen Uzman Çavuş Fahrettin Aksu'nun adını kentin doğu çıkışındaki üst geçide verdi. Belediye Başkanı AK Parti'li Yüsel Çakır, amaçlarının vatan uğrunda canını seve seve veren kahraman şehitlerin adlarının ölümsüzleşmesine bir katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Erzincan Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısında 14 Temmuz tarihinde şehit düşen 13 askerden biri olan, evli ve 6 aylık kız çocuğu babası, 26 yaşındaki Uzman Jandarma Çavuş Fahrettin Aksu'nun adının üst geçide verilmesi kararı aldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, vatanın bütünlüğü ve milletimizin huzuru için canını feda eden kahraman şehitlerimizin isimlerinin ölümsüzleştirilmesine küçük bir katkı sağlamak niyetinde olduklarını ifade ederek, "Şehitlik mertebesi, çok yüksek bir mertebedir. Şehitlerimizin adları yaratanımızın katında zaten ölümsüzdür. Bizler bu konuda üzerimize düşeni yapmak adına bu ismin yaşatılmasına küçük bir katkı sağlamış olduk. Değerlerimize sahip çıkmak ve yeni nesillere bu topraklarda huzurun sağlanması için canlarını feda edenleri hatırlatmak istedik" dedi.

Erzincan Belediyesi Meclisi ayrıca Erzincanlı olan yazar Hekimoğlu İsmail'in de adının da sokağa verilmesini kararlaştırdı.

YEMEK MOLASI VERMİŞLERDİ

Silvan Jandarma Taktik Komando Alay Komutanlığı'na bağlı bir birlik 15 Temmuz tarihinde kırsalda arama tarama faaliyetinde bulunurken Diyarbakır'ın Kulp-Hazro-Silvan üçgenindeki Silvan İlçesi'ne bağlı Bayrambaşı Beldesi Reşan Deresi Mevkii'nde verdiği yemek molasında saldırıya uğradı. PKK'lı terörist grubu tarafından pusuya düşürülen askerlerden 3 uzman erbaş, 10 er olmak üzere 13 asker şehit düştü. Çatışmada 2'si ağır 7 asker de yaralandı. - Erzincan / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

title