Haberler

Sağlık Personeli Kadınlardan 'Taciz' İddiası

Merzifon Kara Mustafapaşa Devlet Hastanesi'nde bir doktorun tacizine uğradığını iddia eden hemşirenin yaptığı suç duyurusu üzerine açılan davanın ilk duruşması öncesi Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Amasya Temsilciliği üyelerinin de...

Merzifon Kara Mustafapaşa Devlet Hastanesi'nde bir doktorun tacizine uğradığını iddia eden hemşirenin yaptığı suç duyurusu üzerine açılan davanın ilk duruşması öncesi Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Amasya Temsilciliği üyelerinin de aralarında olduğu bir grup sağlık çalışanı, Amasya Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Yoğun bakım servisinde çalışan hemşire A.Ü.'nün 4 ay önce o dönem hastanede görev yapan doktor O.Ş. tarafından önce telefon mesajlarıyla, sonra da sözlü ve fiili olarak taciz edildiğini öne süren SES İl Temsilciliği Yöneticisi Melihat Öztürk, "Ülkemizde yaşayan kadınlar ve meslek grubu olarak hemşireler çok sıkça tacize maruz kalmaktadır. Bu taciz kimi zaman sözlü, kimi zaman fiili olmaktadır. Ancak ülkemizdeki toplumsal yapıdan kaynaklı tacize uğrayan kadınlar bunu itiraf edememekte ve yargıya başvuramamaktadır. Ancak son yaşanan olayda hemşire arkadaşımız büyük bir cesaret örneği göstererek, bütün toplumsal tepkileri göze alarak tacize uğradığını önce hastane idaresine, sonra yargıya taşımıştır. Bu olayda hastane idaresi büyük bir sorumluluk örneği göstererek hemşire arkadaşımıza destek olmuş ve olayın üstünün örtülmesini engellemiştir" dedi.

Açıklamada, başörtülü kadınların yanı sıra CHP İl Kadın Kolları üyeleri de yer aldı. İl Sağlık Müdürlüğü'nün olayla ilgili soruşturma açtığı öğrenildi. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amasya Adliyesi Mustafapaşa Merzifon Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title