Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu 'Hareket Her Yerde' Projesinin Startını Verdi

Haber-Kamera : İstanbul DHAFiziksel akiviteyi ön plana çıkarmak ve sağlıklı yaşamaya teşvik etmek adına Sağlık Bakanlığı 'Hareket Her Yerde' projesinin tanıtımını İstanbul'da bir AVM'de gerçekleştirdi.

Haber-Kamera : İstanbul DHA

Fiziksel akiviteyi ön plana çıkarmak ve sağlıklı yaşamaya teşvik etmek adına Sağlık Bakanlığı 'Hareket Her Yerde' projesinin tanıtımını İstanbul'da bir AVM'de gerçekleştirdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katıldığı etkinlikte ünlü sanatçı Murat Yıldırım, Tülin Şahin ve Dr. Gürkan Kubilay da katıldı. Bakan Mehmet Müezzinoğlu koluna 'Hareket Her Yerde' projesinin bilekliğini takarken vatandaşlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Bakan Mehmet Müezzinoğlu 'Hareket Her Yerde' parkurunu tek tek dolaştı. Aynı zamanda Müezzinoğlu AVM'ye girerken yürüyen merdivenlerin durdurulması dikkat çekti. Bisiklet Meraklısı Bakan Müezzinoğlu 1 km'lik pedal çevirerek projesini destekleyen etapları başarıyla bitirdi.

Mall Of İstanbul'da düzenlenen "Hareket Her Yerde" kampanyasına Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ünlü sanatçılar ve renkli simalar da katıldı. Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun gelişi ile birlikte tüm asansör ve yürüyen merdivenlerin durdurulmasıyla "Hareket her yerde" etkinliğinin startı verildi. Beraberindekilerle AVM'nin çeşitli noktalarına kurulan aktivite alanlarını gezen Bakan Müezzinoğlu'nun, etkinlik alanına gelişinden açılışın yapılacağı platforma kadar olan zaman içerisinde 166 kalori yaktığı, bin 140 metre kat ettiği açıklandı. Açılışın yapılacağı platforma gelen Bakan Mehmet Müezzinoğlu burada açıklamalarda bulundu. Sağlıklı bireyi tarif eden 3 kelimenin olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, 'Ruhen, fiziken ve sosyal yönden sağlıklı olma halidir. Bugün burada olan binlerce vatandaşlarımızın yüzde 99'u birbirini tanımıyor. Ama sosyal sağlığı olan bir toplumuz. Birbirine merhaba diyebilen, aynı ortamı paylaşabilen, birlikte sağlıklı bir geleceğe adımlar atabilen bir toplumsa bu yönde birbirimize destek olmamız lazım" diye konuştu.

AVM yönetimlerinden bir talebi olduğunu belirten Müezzinoğlu, 'Bir sağlık bakanı olarak değil, Sağlıklı bir toplumun geleceğini oluşması adına sorumluluğu alan bir vatandaş olarak günün belirli saatlerinde yürüyen merdivenleri durduran AVM'lerimize sağlık dostu AVM sertifikası vereceğizö dedi. Bu kampanyanın Türkiye genelinde bugün startını verdiklerini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, sağlıklı birey için 3 kelimenin önemli olduğuna dikkat çekti. Müezzinoğlu, 'Sağlık nefesimizdedir. Sağlık yuttuğumuz lokmalardadır. Sağlık attığımız adımlardadır. Bundan sonra bu 3 kelimeye özellikle anneler, babalar toplumun önünde olan yöneticiler ne kadar önem verirse Türk toplumu olarak da '3te 1'i obez olan bir toplum olmaktan kurtulur. 3te 1'i fazla kilolu olan bir toplumda daha iyi bir noktaya gelebiliriz. Bugün için toplumumuzun '3te 1'i normal kilo sınırlarında. Biz istiyoruz ki, en az yüzde 50'den fazlası sağlıklı normal kilolarda olabilsin. Hareket her yerde kampanyası sizlere ve milletimize hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu. Bakan Müezzinoğlu son olarak alanda bulunan kondisyon bisikletini bir süre sürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Sağlık Bakanlığı İstanbul Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title