Haberler

Prof. Dr. Divitçioğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Güncelleme:

İstanbul'da önceki gün yaşamını yitiren İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi eski hocalarından Prof. Dr. Sencer Divitçioğlu, Sarıyer'de son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul'da önceki gün yaşamını yitiren İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi eski hocalarından 87 yaşındaki Prof. Dr. Sencer Divitçioğlu, Sarıyer'de son yolculuğuna uğurlandı.

İktisat ve tarih alanında yaptığı çalışmalarla tanınan ve her iki alanda da önemli eserleri bulunan Prof. Dr. Sencer Divitçioğlu, mide kanaması nedeniyle tedavi gördüğü bağışçısı olduğu Darüşşafaka'nın Maltepe'deki tesislerinde önceki gün yaşamını yitirdi. Divitçioğlu için bugün ikamet ettiği Sarıyer'de, Demirciköy Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törende taziyeleri Divitçioğlu'nun eşi Sevgi Divitçioğlu kabul ederken, törene aralarında Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın da bulunduğu akademi camiasından çok sayıda kişi, gazeteci-yazar Hasan Cemal, sanatçı Emel Sayın, Divitçioğlu'nun yakınları ile öğrencileri katıldı. Divitçioğlu, burada öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Demirciköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

SENCER DİVİTÇİOĞLU

14 Şubat 1927'de İstanbul'da doğan Divitçioğlu, 1950 yılında İ.Ü. İktisat Fakültesi'ni bitirdi. 1951 - 1955 arasında Universite de Paris'te 'Günümüzün Oligop Teorileri' konlu tezi ile doktorasını yaptı. 1957'de Türkiye'ye dönerek İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 1967'de Kemal Tahir'in önerisiyle başlayarak tamamladığı 'Asya Üretim Tarzı ve Osmanlı Toplumu' adlı çalışması Fransızca, Yunanca dahil birçok dile çevrildi. Bu çalışması çok dikkat çekti. Yayımlanmış eserleri arasında 'Kök Türkler' (1987), 'Oğuz'dan Selçuklu'ya' (1994), 'Osmanlı Beyliğinin Kuruluşu' (1996), 'Ortaçağ Türk Toplumları Hakkında' (2001) bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Sencer Divitçioğlu Sarıyer Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title