Haberler

Pakistan'da eski Başbakan Khan'ın serbest bırakılması protesto edildi

Güncelleme:

- Pakistan'da eski Başbakan Khan'ın serbest bırakılması protesto edildi Pakistan'da eski Başbakan Imran Khan'ın Yüksek Mahkeme tarafından serbest bırakılması, hükümet destekçileri tarafından protesto edildi.

- Pakistan'da eski Başbakan Khan'ın serbest bırakılması protesto edildi

İSLAMABAD - Pakistan'da eski Başbakan Imran Khan'ın Yüksek Mahkeme tarafından serbest bırakılması, hükümet destekçileri tarafından protesto edildi.

Pakistan'da 9 Mayıs'ta yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanan eski Başbakan Imran Khan'ın İslamabad Yüksek Mahkemesi tarafından 12 Mayıs'ta 2 haftalık geçici kefaletle serbest bırakılması, hükümet destekçileri tarafından protesto edildi. Yargının Khan'a haksız yere kolaylık sağladığını savunan göstericiler, İslamabad Yüksek Mahkemesi binası yakınlarında toplandı. Yüzlerce hükümet yanlısı protestocu, Khan'ı serbest bırakan Baş Yargıç Umar Ata Bandial'ın istifasını talep etti.

"Yargının kararları ülkenin yıkımından sorumludur"

Müslüman Birliği-Navaz Partisi'nin Kıdemli Başkan Yardımcısı Maryam Nawaz Sharif, iktidar partilerinin Anayasa'ya ve hakimlere saygı duyduğu için Yüksek Mahkeme önünde oturma eylemi yapmak istemediğini belirterek, "Ülkenin ilerlemesi ve yıkımı bu binaya bağlı. Yargının kararları ülkenin yıkımından sorumludur" ifadelerini kullandı. Bandial'a seslenen Sharif, "Bu insan denizini görmekten mutlu musunuz, değil misiniz?" dedi.

Khan'ın tutuklanmasının ardından son zamanlarda yaşanan şiddet eylemlerine atıfta bulunan Sharif, ülkede kaos ve anarşi yayan unsurların hesap vermesinin yargının sorumluluğunda olduğunu belirterek, Khan'ın yanı sıra tüm ülkeyi saran anarşiden Bandial'in da sorumlu olduğunu ifade etti.

"Köleliğin zincirlerini her zaman kırdık"

Pakistan Demokratik Hareketi Başkanı Mevlana Fazlur Rehman ise, PDM'nin Yüksek Mahkeme'nin onurunu ve haysiyetini geri getirmek istediğini belirterek, Bandial'ı "mahkemeyi kötüye kullanmakla" suçladı. Rehman, "Siz ve bu koltuklarda oturan yoldaşlarınız, millete veya parlamentoya saygısızlık etmenize veya onları suistimal etmenize izin vermeyeceğiz. Tarihimizi okuyun, köleliğin zincirlerini her zaman kırdık ve bugün de aynısını yapabiliriz. İtiraz ediyorum. Mahkemenin görevini kötüye kullandınız" dedi.

Yüksek Mahkeme Khan'ın serbest bırakılmasını emretmişti

Khan'ın başında olduğu hükümet geçtiğimiz sene nisan ayında parlamentoda yapılan güven oylamasının ardından iktidardan düşmüştü. Hakkındaki yolsuzluk suçlamasıyla "el-Qadir" davasında yargılanan Khan, 9 Mayıs'ta İslamabad Yüksek Mahkemesi'ne ifade vermeye gelirken tutuklanmıştı. Khan'ın tutuklanmasının ardından destekçileri ülke genelinde sokaklara dökülmüş, şiddet olaylarına dönüşen protestolarda en az 11 kişi hayatını kaybetmiş, en az 290 kişi yaralanmıştı. Gösterilerde en az 2 bin 500 kişi de gözaltına alınmıştı. Yüksek Mahkeme, Khan'ın yargılandığı davada tutuklanmasını "hukuka aykırı" olarak nitelendirmiş ve "derhal serbest bırakılmasını" emretmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Pakistan Hükümet Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title