Haberler

Ölen Askerin Kanlı Kıyafetleri 2.5 Yıl Sonra Aileye Gönderildi

Güncelleme:

Muş'da vatani görevini yaptığı karakolda piyade tüfeğinden çıkan kurşunla yaşamını yitiren Uysal Doğan'ın kanlı elbiseleri, 2.5 yıl sonra ailesine gönderildi.

Muş'un Hasköy İlçesi'nde vatani görevini yaptığı jandarma karakolunda piyade tüfeğinden çıkan kurşunla yaşamını yitirdiği iddia edilen er Uysal Doğan'ın kanlı elbiseleri, 2.5 yıl sonra ailesine ulaştırıldı.

YARGIYA TAŞINAN ŞÜPHELİ ÖLÜM

8 aylık asker Uysal Doğan'ın babası Rıza Doğan, 9 Aralık 2012 tarihinde oğullarının şüpheli şekilde yaşamını yitirdiği iddiasıyla olayı yargıya taşıdı. 2.5 yıl süren hukuk mücadelesi, 2 ay önce Malatya'daki Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2'nci Ordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nden gelen takipsizlik kararıyla yeni bir boyut kazandı.

AİLEYE ŞOK TEBLİGAT

Uysal Doğan'ın ailesi, takipsizlik kararının ardından önce Anayasa Mahkemesi'ne, buradan çıkabilecek olumsuz bir karar sonrası Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurma hazırlığında bulunurken, Antalya Sulh Hukuk Mahkemesi emanetinde bir paketleri olduğu ve bunun alınması gerektiği yönündeki tebligatı aldı.

EVLAT ACISI TAZELENDİ

Anne ve baba Antalya Adliyesi'nde gittiğinde, şok yaşadı. 2.5 yıl önce ölen oğullarının kanlı eşyalarını teslim alan aile, yeniden yıkıldı. Oğullarının olay anında üzerinde, kurumuş kan lekesinin bulunduğu eşyalarını alan Gülizar Doğan ile Rıza Doğan gözyaşlarına boğuldu. Acıları tazelenen aile, kendilerine kanlı elbiseleri gönderenler hakkında yasal yollara başvuracaklarını belirtti.

KANLI KIYAFETLERİN GÖNDERİLMESİ SUÇTUR

Ailenin avukatı Ahmet Çevik, kanlı elbiselerin gönderilmesi ile aileye ikinci kez evlat acısı yaşatıldığını söyleyerek, "Şüpheli ölümlerde aileler yıkılıyor. Her şüpheli ölüm bir cinayettir. Bu ailemize de kanlı kıyafetlerin gönderilmesi aslında suç niteliği taşır. Daha iç yargı yolları tükenmiş değil. Aileye manevi ızdırap çektirilmesi bir suç kapsamındadır ve hatta devletin tazminat sorumluluğunu da gerektirir" diye konuştu.



KIYAFETLERİ MEZARIMA KOYUN

Anne Gülizar Doğan, oğlunun şüpheli öldüğüne dair davaları eşinin takip ettiğini, kanlı elbiseler ulaştıktan sonra oğlunun mezarını ziyaret ederek, ölümünde sorumlu olanların cezalandırılması için kendisinin de aktif görev alacağını söyledi. Anne Doğan, kanlı kıyafetleri saklayacağını ve ölmesi durumund kendi mezarına koymasını yakınlarına vasiyet ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rıza Doğan Hasköy Muş Güncel Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500

Yorumlar (67)

tt:

TÜRK MİLLETİ NAMUSUNU KURTAR VE MHP ye oy verki KANDİL DÜMDÜZ OLSUN. .

30
35
yanıtYanıtla
görkem yazıcı:

YAZIK BU ANNENİN GÖZYAŞLARINA KİM VERECEK HESABINI 2 BUÇUK YIL ÖNCE ŞEHİT OLAN ASKERİMİZ İÇİN TAKİPSİZLİK KARARI VEREN MAHKEMENİN ALLAH BİN BELASINI VERSİN BÖYLE ŞEYMİ OLUR

51
0
yanıtYanıtla
tugay altın:

BU ANNEYE YAPILMAZ

45
0
yanıtYanıtla
01mobilWeb@haberler.com:

Kürt veta türk ne farkeder onlar anne baba nasıl cigerleri yanmıştır allah sabır versin onları yollıyanada yazıklar olsun

39
2
yanıtYanıtla
Turk Mobil-IOS:

Olayın Özeti şu tek çare MHP

12
25
yanıtYanıtla
SÎLEmobilWeb@haberler.com:

Lanet olsun adaletsiz ulke...

30
3
yanıtYanıtla
Can:

edepsizler hayasızlar artık vagon görevini genelkurmay devralmış herhalde

30
1
yanıtYanıtla
Umittt Mobil-IOS:

Ne mutlu Turk'um diyene!!!! Allah rahmet eylesin

20
11
yanıtYanıtla
birindar:

davutoğlu gelsin ziyaret etsin aileyi ama gelmez çünkü işin ucunda gelecek oy yok o yüzden gelmez

23
8
yanıtYanıtla
ardahanli:

batili gencler özellikle türkler cok dikkatli olmali askeriye hain dolu maalesef bu hale getirdiler kendi ordunuzdan bile caninizi korumak zorundasiniz

26
4
yanıtYanıtla
Tüm 67 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title