Haberler

Nilüfer'de Heykele Boyalı Saldırı

Güncelleme:

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde Vietnamlı sanatçı Van Hoang Huynh tarafından yapılan "Özgür olmak" isimli heykele boyalı saldırı düzenlendi.

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bir heykel boyalı saldırının hedefi oldu.

HEDİYE HEYKELE SALDIRDILAR

Nilüfer'de Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu'nda yapılan heykellere üç ay içinde iki kez saldırı düzenlendi. Geçtiğimiz Nisan ayında, 2011 yılında düzenlenen Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu'nda Ukraynalı heykeltıraş Gutyrya Vyacheslav tarafından Bursa'ya armağan edilen Adem ile Havva heykeli çirkin bir saldırının hedefi olmuştu.

SİYAH BOYALI SALDIRI DÜZENLENDİ

Bu saldırıdan kısa süre sonra yine aynı yıl Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu'nda Vietnamlı sanatçı Van Hoang Huynh tarafından yapılan "Özgür Olmak" isimli heykel hedef alındı. Konak Kültürevi önünde sergilenen heykele siyah boya ile saldırı düzenlendi.

SANATSEVERLER TEPKİ GÖSTERDİ

2011 yılından bu yana Konak Kültürevi önünde sergilenen heykele düzenlenen saldırı sanatseverlerin büyük tepkisini topladı.

"SANATA, KÜLTÜRE SALDIRIDIR"

Heykelin Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu'nda üretilen değerli bir eser olduğuna ve yıllardır aynı yerde sergilendiğine dikkat çeken Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de saldırıya tepki gösterdi.

Başkan Bozbey, "Bu yapılan sanata, kültüre saldırıdır. Bu eseri yapan sanatçıya saygı duymak gerekir. Ben bu saldırıyı düzenleyen kişi veya kişileri kınıyorum. Heykellere düzenlenen saldırıları kınıyorum. İnanıyorum ki Nilüferliler heykellerini, sanat eserlerini koruyacaklardır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Konak Kültürevi Mustafa Bozbey Kültür Sanat Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

MEMATİ BAŞ:

KESIN AKP LILER YAPTI

20
7
yanıtYanıtla
vesta:

yobaz kafalar ülkenin içine ettiler

13
11
yanıtYanıtla
mehmet:

zaten sizin sanatınız çıplaklıktan başka bişey değil aklınıza sanaty gelince sadece soyunmak geliyo beyniniz anca ona yakışıyo. . ahlak edep yoksunu insanlarısınız

14
5
yanıtYanıtla
M.AKÇAKIL:

Özgürlük denince aklına çıplaklık gelip, bunun da heykelini yapan ilkel çağdaş yobazlar. . . sanatınıza tüküreyim. . . başka bi halttan anladığınız yok mu? mutlaka soyunmanız mı lazım? Soyunun ve çırılçıplak özgür dolaşın. . . çarşaflılardan tahrik olanlar varmış, vardır mutlaka, sizin bulunduğunuz toplumlarda bunun olması ve fetişzm normaldir. . . sizin için güzel bir deyim buldum. . . ÇIPLAK VE ÖZGÜR HÖDÜKLER. . .

5
1
yanıtYanıtla
ADANA:

YORUMLARA BAKTIM VE ŞAŞIRMADIM ÖRF VE ADETİN ARKASINA SIĞINILARAK ÇIPLAKLIK RAHSIZLIĞI DİLE GETİRMİŞLER. öRF VE ADETE DÜŞKÜN BU ÜLKE TACİZ VE TECAVÜZDE DÜNYA BİRİNCLİĞİNİ OYNUYOR BU RAHATSIZ ETMİYOR SANAT MI RAHATSIZ EDİYOR SİZİ BİR BİTMEDİNİZ ULAN YOBAZ SÜRÜSÜ BİR BİTEMEDİNİZ

3
2
yanıtYanıtla
can:

ey heykelll ne değerlisin ki şehit kadar değerin var ne kadar değerlisin ki şehitten de üstün tutuloysun

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title