Haberler

Mümsad Başkanı Yurdagül: Margarin Kolesterol İçermez

Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yurdagül, margarinin artık tamamen bitkisel yağlardan üretildiğini söyleyerek, "Bu nedenle hayvansal kökenli yağların aksine margarin, kolesterol içermez" dedi.

Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yurdagül, margarinin artık tamamen bitkisel yağlardan üretildiğini söyleyerek, "Bu nedenle hayvansal kökenli yağların aksine margarin, kolesterol içermez" dedi.

Hazır çorba, bitkisel çay, dondurulmuş gıda ve margarin sektörleri temsilcilerini tek çatı altında toplayan Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği, 'Gıda Bilgi Kirliliğine Son' adı altında düzenlediği toplantılarının 12'ncisini Bursa'da yaptı.

Toplantıda konuşan MÜMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yurdagül, son yıllarda gıdada bilgi kirliliğinin yaşandığını söyledi. Uzman olmayan kişilerin negatif söylemlerinin hızla yayıldığını ve kamuoyunun artık kime inanacağını bilemediğini söyledi. Yurdagül, "Medyada uzman olan- olmayan kişilerin paylaştığı görüşlerle 'nasıl beslenmeliyiz' sorusunun cevabını arar olduk. Birinin 'iyi' dediğine, diğeri 'kötü' diyor. Yanlış ve çelişkili bilgiler tüketicide 'yeme stresi' yaratıyor" diye konuştu.

Margarin ile ilgili kamuoyunda birbiriyle çelişen söylemlerin olduğunu ve bu söylemlerin tüketicide negatif algı yarattığına dikkat çeken Yurdagül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Margarin hakkında çok fazla yanlış söylenti var. Ne yazık ki hem tüketici hem de sağlık sektörü çalışanları oda sıcaklığında katı görünen margarini 'doymuş yağ', diğer sıvı yağları ise 'doymamış yağ' olarak kabul ediyor. Oysa doğada bulunan bütün yağlar hem doymuş hem de doymamış yağ asitleri içerir. Tereyağı yüzde 60 ile 65'lik oranıyla doymuş yağ asidi açısından en zengin yağdır. Ayçiçek yağı yüzde 11, mısır yağı yüzde 13, zeytinyağı yüzde 15-17 arasında, kase margarin ise yüzde 15 dolaylarında doymuş yağ içerir. Yani doymuş yağ içeriği olarak, aynı miktar zeytinyağı ve kase margarinin hiçbir farkı yoktur."

Margarinin 146 yıllık bir geçmişi olduğunu ve artık tamamen bitkisel yağlardan üretildiğini vurgulayan Yurdagül, "Bu nedenle hayvansal kökenli yağların aksine margarin kolesterol içermez. Türkiye'de üretilen margarinler yüzde 100 bitkisel bazlı olduğundan ne trans yağ, ne de kolesterol içerir. Ayrıca kase margarinlerin yağ içeriği yüzde 60, paketlerin ise yüzde 70'dir. Bu nedenle aynı miktar margarin, sıvı yağlara göre yüzde 30-40 daha az enerji verir" diye konuştu.

Yurdagül ayrıca, Amerikan Kalp Derneği ve Avrupa Kardiyoloji Birliği'nin sağlık rehberlerinde de margarinin alternatif bir yağ olarak önerildiği, Türkiye'de üretilen margarinlerde 2006 yılından bu yana trans yağ içeriğinin de kaldırıldığını söyledi. Yurdagül, "Gururla söylüyoruz ki trans yağ konusunda Türkiye, AB ve ABD'den çok daha ileridedir ve trans yağın margarinlerden uzaklaştırılması konusunda Türkiye margarin endüstrisi örnek oluşturmaktadır" dedi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title