Haberler

Muğla'da Sedyeden Düşürülen Kadının Mezarı Açılacak

Güncelleme:

Muğla'da hastanede ambulansa taşınırken sedyeden düşürüldüğü görüntüleri ölümünden sonra ortaya çıkan Zeliha Üstündağ'ın mahkeme kararıyla mezarı açılacak.

Muğla Ortaca Devlet Hastanesi'nde, hastanın sevki sırasında sedyeden düşürüldüğü görüntülerin ortaya çıkması üzerine başlatılan soruşturma sürüyor. Ölümü şüpheli bulunan Zeliha Üstündağ'ın, İstanbul'daki mezarı açılarak otopsi yapılacak.

İzmir Bölge İdare Mahkemesi'nin, Ortaca Kaymakamlığı'nın idari personel hakkında soruşturma izni vermemesine ilişkin kararı bozmasının ardından yeni gelişmeler yaşandı. Adli Tıp Kurumu, Zeliha Üstündağ'ın mezarının açılmasına karar verdi. Kurum tarafından Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılan yazıda, "Kişiye ölüm sonrası otopsi yapılmamış olduğu anlaşıldığından sedyeden düşme sonucu travma meydana gelip gelmediğinin tespiti için fethi kabir işleminin yapılması ve otopsi raporunun temin edilerek Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi" istendi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Zeliha Üstündağ'ın kızı Ayşegül Üstündağ Varna, "Olayla ilgili personel hakkında 'soruşturma izni verilmemesi' kararını İdare Mahkemesi bozdu. İl Sağlık Müdürlüğü'nün inceleme ve disiplin soruşturması açması da bizce önemli gelişme. Son olarak Adli Tıp Kurumu da mezarın açılarak otopsi yapılmasını istedi. Önümüzdeki günlerde mezar açılarak gerekli işlemler yapılacak. Varsa, suçu olanların cezasını çekmesini istiyorum" dedi.

Muğla'da Sedyeden Düşürülen Kadının Mezarı Açılacak

İHBAR TELEFONU GELDİ

Hayatını kaybeden Zeliha Üstündağ'ın ambulansa taşınırken sedyeden düşürüldüğü ise bir ay sonra gelen bir telefon ihbarının ardından güvenlik kameralarının incelenmesiyle ortaya çıktı. Üstündağ'ın yakınlarının olayı yargıya taşımasıyla mahkeme, Ortaca Devlet Hastanesi Acil Servis görevlileri U.I, N.Ö, E.S. hakkında hastayı sedyeden düşürdükleri ve yaralanmasına sebep oldukları, F.K, ve M.M. hakkında ise olayı aileden sakladıkları iddiasıyla yargılanmasına karar verdi.

Muğla'da Sedyeden Düşürülen Kadının Mezarı Açılacak

RAPORA SOLUNUM YETMEZLİĞİ YAZILDI

Olay 6 Mart 2017'de yaşandı. Rahatsızlanan Zeliha Üstündağ (72) komşularına ait otomobille Ortaca Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. Burada kalbi durduğu belirlenen Zeliha Üstündağ yapılan müdahale ile yaşama döndürüldü.

Bir süre sonra Dalaman Devlet Hastanesi'ne sevkine karar verilen Üstündağ 112 görevlileri tarafından yataktan sedyeye alınarak ambulansa götürüldü ve Dalaman Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. 72 yaşındaki 4 çocuk annesi, burada 15 gün kaldığı yoğun bakımda yaşamını yitirdi. Zeliha Üstündağ'ın ölüm raporuna solunum yetmezliğinden öldüğü yazıldı. (Kaynak: Yeni Asır)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Devlet Hastanesi Muğla 3.Sayfa Güncel Haberler

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500

Yorumlar (34)

ACABA:

akp nin aldığı sağlık personeli ancak böyle olur

28
22
yanıtYanıtla
ACEP:

chp nin aldıklarını da gördük

yanıt1
yanıt0
ahhaahh:

chp nin aldıklarını göremedik, çünkü hiç ortada yoktular millet km lerce kuyruk beklerken

yanıt0
yanıt0
Dobra:

Bu mantıkla gidersen çok yaşamazsın sen. Cehape zamanında alınanlarda kapılarda sizleri azarlayıp dövüyordu bırak doktoru kapıdaki sekretere bile para vermeden işinizi yaptıramıyordunuz. Sabahın 5-6 sında sıra bekleyip bide üzerine rüşvet vermeden sanki muayene olabiliyordunuz. Ak Parti sayesinde sağlıkda insan olduğunuzu alnadınız hâla gelmiş nankörlük ediyorsunuz. Orada 4 kişi hasta başında duruyor ve bir anda sedye yere düşüyor belki ayağı kırıldı sedyenin nereden bilyorsunuz ?

yanıt1
yanıt0
NEREDEN PARA KOPARABİLİRİZ:

kalbi durmuş, müdahale ile dönmüş, sedyeden düşmeden önce zaten ölmüş geri gelmiş yani, sanki sapasağlam kadını sedyeden atıp öldürmüşler gibi algı yaratmışlar. otopside kırık kemik çıkmazsa dava kapanır zaten

18
2
yanıtYanıtla
ÖZTARANDSS:

ZELİHA ÜSTÜNDAĞ KENDİ ECELİYLE ÖLDÜ AMA ÇOLUĞU ÇOCUĞU PARANIN PEŞİNDE YOLUNACAK KAZ ARIYORLAR HERALDE

9
10
yanıtYanıtla
MİSAFİR:

TUNÇ SEN KÖR MÜSÜN BEN ORADA KADIN HASTAYI GÖREMEDİM

yanıt1
yanıt0
TUNÇ06 YA CEVAP:

BEYNİN YOKMU ULAN MADEM ORADA DÜŞÜYOR 15 GÜN SONRAMI ÖLÜYOR SAÇMA SAPAN BAHANELERLE İNSANLARA OYUN OYNAMAKTAN BAŞKA NEDİR BU

yanıt2
yanıt3
ADANA''LI:

kardeşim sonuçta insanlar görevini yapıyor sedye devrilmiş olabilir ne yani insanları işinden gücünden edecen suçlular cezasını çeksin diyor seninle mi uğraşsın insanlar. kamerada gözüküyor herkes çalışıyor sedye devrildi diye hastaneden para koparabilmek için neler yapıyorsunuz

13
4
yanıtYanıtla
Türk vatandaşı:

Bunlar torpille işe alınanlar işte oy attı diye

2
15
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title