Haberler

Mısır'da "Devrimin Aktörlerinin" Yargılanması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki: "Mahir, Duma ve Adil’in, duruşmadan önce güvenlik güçlerince taciz edildiği ve dövüldüğüne yönelik haberlerden derin kaygı duyuyoruz.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, Mısır'da 2011'deki devrim sürecinde etkin rol oynayan 6 Nisan Hareketi'nin kurucuları Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil'in güvenlik güçlerinin işkencesine uğradığına yönelik haberlerden "derin kaygı" duyduklarını belirterek, "Eğer doğru ise bu tür bir muamelenin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Mısır hükümetinin tüm tutuklu ve sanıkların güvenliğini sağlamasını bekliyoruz" dedi.

Mısır'da 2011'deki devrim sürecinde etkin rol oynayan 6 Nisan Hareketi'nin kurucuları Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil'in avukatlarının, dün başkent Kahire'deki Polis Enstitüsü'nde yapılan duruşmada, sanıkların yüzlerindeki darp izlerini görmelerinin ardından, "sanıklara yönelik işkenceyi" protesto ederek duruşmadan çekildiği bildirilmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, günlük basın toplantısında konuyla ilgili açıklama yaptı.

"Mahir, Duma ve Adil'in, duruşmadan önce güvenlik güçlerince taciz edildiği ve dövüldüğüne yönelik haberlerden derin kaygı duyuyoruz" diyen Psaki, "Eğer doğru ise bu tür bir muamelenin hiçbir haklı gerekçesi olamaz. Mısır hükümetinin tüm tutuklu ve sanıkların güvenliğini sağlamasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Psaki, ayrıca Mısır hükümetinin, davaların adil ve şeffaf yapılmasını, kanunların eşit uygulanmasını ve siyasi taraf tutmaların olmamasını sağlamasını beklediklerini bildirdi.

Mısır hükümetinin konuyla ilgili soruşturma yapmayı planladığı haberlerini duyduklarını da ifade eden Psaki, "Soruşturmanın eksiksiz ve şeffaf olması çağrısında bulunuyoruz" dedi. - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Adil Ahmed Duma Jen Psaki Politika Güncel Haberler

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında neler oluyor? İşte 7 soru 7 cevapta gündemi sarsan dosya

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title