Haberler

MHP'den İhraç Edilen Başkan Yine Kazandı

Güncelleme:

MHP'nin partiden ihraç ettiği Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, üst üste girdiği 4. seçiminden de zaferle ayrıldı.

İlçedeki bilboardlarda Türkçe ve Kürtçe kelimeleri karıştırarak yayımladığı ilan nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilen ve partiden ihraç edilmesine karar verilen eski MHP'li Saatcı, Fethiye tarihinde üst üste 4 kez Belediye Başkanlığını kazanan isim olarak da yeni bir rekora imza attı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin AKP'nin demokratik açılımını eleştirerek tek dil vurgusu yapan Behçet Saatcı'yı partiden ihraç etmesiyle başlayan süreçte Demokrat Parti'ye katılarak seçimlere giren Saatcı, 4. döneminden de zaferle ayrıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre; DP yüzde 33, CHP yüzde 28.9,  AKP yüzde 27.6, MHP yüzde 7.2  oy aldı. Behçet Saatcı yeniden Fethiye Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu.

Saat 22.00'a kadar sandık başındaki görevlilerinden sonuç bekleyen DP, CHP, AKP ve MHP'liler fark açılmaya başladıkça DP dışındaki partiler ümitlerini yitirmeye başladı. DP Belediye Başkanı Behçet Saatcı Büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüşen köy ve beldelerden gelen sonuçlarla seçimi önde götürürken, Behçet Saatcı'yı sevenler de Beşkaza meydanında toplanmaya başladı.

DAVUL - ZURNA EŞLİĞİNDE KUTLADILAR

Behçet Saatcı'ya gönül verenler davul zurna eşliğinde saatlerce oynadılar. Fethiyeli sanatçılar Adem Kazan ve Mustafa Selçukoğlu türkü ve şarkılarıyla meydanı dolduranları coşturdu. Saat 00.15 sıralarında Behçet Saatcı Belediyeden çıkıp doğruca Beşkaza meydanına gitti. Behçet Saatcı'nın geldiğini gören hayranları maytap ve havai fişeklerle meydanı renklendirdi.

"HER TÜRLÜ EDEPSİZLİĞE KARŞI DİMDİK DURANLARA SELAM OLSUN"

Büyük izdiham altında güçlükle kürsüye çıkan Behçet Saatcı, "Bu Güney Amerika ülkelerinde olduğu gibi bir halk hareketidir. Halk devrimidir. Bu işe katkı sağlayan herkese selam olsun. Tabi ki her türlü karalamaya, her türlü belden aşağıya vurmaya, her türlü edepsizliğe karşı dimdik duranlara selam olsun. Çok merak ediyorum 60 ay hepimizin gözlerine bu her türlü hakareti her türlü karalamayı yapanlar acaba nasıl bakacaklar? Utanmayacaklar mı? Siz beni gönüllerden asla ihraç edemezsiniz. Mikrofonu bir defa değil 2-3 defa elinden düşürmeyen ama sonra bize takla atanlar utansın. Bu zafer benimdir diyenlerin, inananların inandım diyenlerindir. Bu zafer benim değil sizin zaferinizdir. Ama her türlü karalamayı arkamızdan yapanlar yok evleri yıkacak, yok adamı işten çıkaracak, yok buldozerle girecek, bakın gönül bizi anlayamıyorlar.

Bizim birlikteliğimizin arasındaki bu ilişkiyi çözemiyorlar. Bu 15 yıldır gevger gibi işlenmiş bir gönül bağıdır. Bunu bilmediklerinden zaten karalamayla yol alamadılar. Sırtını Büyükşehire dayayanlar kaybetti. Sırtını Ankara'ya dayayanlar da kaybetti. Sırtını Beşkaza'ya dayayanlar kazandı. Fethiyespor'umuzla olan gönül bağımızı bile kıskandılar." dedi.

HARMANDALI OYNADI, DAKİKALARCA ALKIŞLANDI

Yaklaşık 15 bin kişinin saatlerce konuşmasını beklediği Behçet Saatcı bu konuşmanın ardından "Harmandalı oyunu" oynayınca Beşkaza Meydanını dolduranlar dakikalarca alkış tuttu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Devlet Bahçeli Demokrat Parti Behçet Saatcı Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500

Yorumlar (52)

tek yolalitaskin@live.co.uk:

Bir insanda utanma olur tayip insalarin gozune baka baka yalan soyluyor

26
52
yanıtYanıtla
ezikcehapemahmudsukur@hotmail.com:

hee babamm heee hahaha :)

yanıt0
yanıt0
hasan34hasan34@hotmail.com:

:) acı büyük ama nafile

yanıt0
yanıt0
milliirademilliirade@hotmail.com:

mesela nasıl bir yalan söyledi

yanıt0
yanıt0
kenan aksoyunlmlt177@hotmail.com:

KeMal dan onurlu ve dik ama nihayaetinde onun kadar onursuz değil en azından

yanıt0
yanıt0
Mehmet alpmehmetkarci1234@gmail.com:

Bahceli sen kendini ihraç et Türk milleti seni Sevmiyor anla bunu hırs yapma.birak git artik

60
3
yanıtYanıtla
harunhsivrikaya@gmail.com:

Sayın bahçeli, o koltukta hala daha oturuyosun. hemde hiç utanmadan değil mi. biran önce sen ve CHP nin genel müdürü istifa etmeli. kene gibi yapıştınız o koltuklara. Helal olsun Sayın Saatcı.. tebrik ediyorum sizsi ve ekibinizi...

50
8
yanıtYanıtla
BÖYLEmmtaltunbas@hotmail.com:

BUNLAR BÖYLE İŞTE BAKARLAR Bİ ADAMDA İŞ VAR O NA TEKMEYİ VURURLAR NERDE BOŞ BELEŞ VAR ONU EL ÜSTÜNDE TUTARLAR.

42
8
yanıtYanıtla
tek yolalitaskin@live.co.uk:

Turkiye hirzixlarin memleki orda dhrustelere yer olmaz

35
14
yanıtYanıtla
ZONGULDAK 67mert.6788@hotmail.com:

BAHÇELİ ÇEK ARTIK PARTİDEN ELİNİDE BİZDE EVİMİZE DÖNELİM

46
3
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title