Haberler

Meslek Kursları Sergisi ve Kültür Sanat Etkinlikleri Başladı

Ümraniye'de 'Ramazan ve Itri' temalı Yıl Sonu Sergisi ve Kültür Sanat Etkinlileri, Başkan Hasan Can'ın da katıldığı bir törenle açıldı.

Ümraniye Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Edindirme Kursları'nın Yılsonu Sergisi ve Kültür Sanat Etkinlikleri, Ümraniye Meydanı'nda düzenlenen bir törenle açıldı. 'Ramazan ve Itri' temalı serginin açılışına Ak parti İstanbul Milletvekilleri Halide İncekara ve Mustafa Ataş, Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Adem Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, kursiyerler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN HASAN CAN'A TEŞEKKÜR

Halk oyunları ekibinin gösterileri ile başlayan programda bir konuşma yapan Ümraniye Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran, sanatın kuşakların birbirine aktardığı önemli bir kazanım olduğunu belirterek, bu anlamda Meslek Edindirme Kursları'nın önemli olduğunu söyledi. Oran, bu vesile ile Başkan Hasan Can'a teşekkür etti. Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek de yaptığı konuşmada Başkan Hasan Can'a teşekkür ederek Meslek Edindirme Kursları'nın eğitim noktasında önemli bir misyon üstlendiğini söyledi.

BAŞKAN HASAN CAN: '20 BİN KURSİYER MEZUN OLDU'

Törende bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, sekiz yıllık süre zarfında Ümraniye'yi kültür ve sanat vadisi haline getirdiklerini söyledi. Meslek Edindirme Kursları'nın 2004 yılından bu yana faaliyette olduğunu belirten Başkan Hasan Can, bugüne kadar 20 binin üzerinde Ümraniyeli hanımın bu kurslarda aldıkları eğitimle meslek sahibi olduklarını söyledi. Burada verilen eğitimle birçok alanda sanat erbabının yetiştiğini ifade eden Başkan Hasan Can, bu yıl da bin'in üzerinde kursiyerin kursları başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandığını söyledi. Açılışını gerçekleştirdikleri sergide 30 Hazirana kadar çok sayıda kültürel etkinliğin düzenleneceğine dikkat çeken Başkan Hasan Can, sergilenen eserlerin kursiyerlerin el emeği göz nuru olduğunu belirterek hepsinin gurucu verici olduğunu söyledi. Başkan Hasan Can, sertifika almaya hak kazanan ve eserleri sergilenen tüm kursiyerleri tebrik etti.

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışına geçildi. Başkan Hasan Can ve konuklar, daha sonra sergiyi gezerek kursiyerlerden eserlerle ilgili bilgi aldı.

23 BRAŞTAN, 1.088 KURSİYER MEZUN OLDU

Kütüphane Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Meslek Edindirme Kursları, 21 kültür merkezinde, 23 branşta eğitim verdi. 1.088 kursiyerin mezun olduğu kurslarda eğitim verilen branşlar şunlar: Ahşap rölyef, bilgisayar, cam süsleme, çocuk gelişimi ve eğitimi, dekoratif ev aksesuarları, desinatörlük, ebru, el nakışı, el sanatları, giyim, hasta ve yaşlı bakımı, kumaş boyama, kurdele nakışı, mefruşat, modelistlik, okuma yazma, resim, Rize bezi dokuma (feretiko), takı aksesuar, temel bilgisayar, tezhib, web tasarım ve yabancı dil.

SERGİDE HER GÜN KÜLTÜREL ETKİNLİK VAR

'Ramazan ve Itri' temalı sergi, 30 Hazirana kadar açık olacak. Sergi etkinlikleri kapsamında, hafta içi her gün 14:00 ve 20:00 arası çeşitli kültürel aktiviteler gerçekleştirilecek. Bu etkinlikler çerçevesinde müzik kursları ud, keman, ney, gitar, bağlama kursu hocalarının örgencileriyle beraber konserleri, Meslek Edindirme hocalarının ve bilge çocuk eğitimcilerinin seminerleri, halk oyunu eğitimi, engelli tiyatrosu ve korosu, bilge çocuk gecesi, bilge çocuk eğitimcilerinden bilge masallar, sinema gösterileri, ayrıca takı ve ebrudan oluşan wordshop gösterisi yapılacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Öztürk Oran Hasan Can Ak Parti Ümraniye Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title