Haberler

Marmaris'teki Okullarda Süt Dağıtımı Durduruldu

Muğla'nın Marmaris İlçesi Kemeraltı Mahallesi'ndeki bir arazide 59 bin 947 kutu okul sütü bulunması üzerine, okullardaki süt dağıtımı durduruldu.

Muğla'nın Marmaris İlçesi Kemeraltı Mahallesi'ndeki bir arazide 59 bin 947 kutu okul sütü bulunması üzerine, okullardaki süt dağıtımı durduruldu. Marmaris Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, sütlerin değiştirilmesini istediklerini belirtirken, İlçe Tarım Müdürü Nazif Çiftçi okullardaki sütlerin toplatıldığını ve kuruma iade edileceğini kaydetti. Süt dağıtımını yapan firma da, alt taşeron firmanın ürünleri bilgileri dışında beklettiğinin ortaya çıktığını ve firma ile ilişkilerinin kesildiğini açıkladı.

Marmaris'in Kemeraltı Mahallesi'ndeki boş bir araziye bırakılan okul sütleri ilçede tartışma yarattı. Üretici ve dağıtıcı firma yetkilileri araştırmayı sürdürürken, Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan her ihtimale karşı öğrenci sağlığı için sütlerin dağıtılmasının durdurulduğunu açıkladı. Aldoğan, "Bu sütlerin zaten bizle bir ilgisi yok. Biz oluşturduğumuz komisyon aracılığı ile okullarımıza yetecek orandaki sütü aldık. Okullarımıza teslimat yapıldı. Bu sütün oraya kim veya kimler tarafından bırakıldığını, sütlerin kaç gündür orada olduğunu bilmiyoruz. Güneş altına bırakılan sütlerden okullara dağıtılmış olma ihtimalini göz önünde bulundurarak, süt dağıtımını durdurduk. Ayrıca firma yetkilisiyle görüşerek elimizdeki sütlerin geri alınarak değiştirilmesini de istedik" dedi.

Marmaris İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Nazif Çiftçi de, firma yetkilileriyle görüştüğünü belirterek, "Sütlerin oraya nasıl geldiğini üretici firma araştırıyor. Bize yazılı olarak bunun sebebini bildirene kadar sütler yedieminde kalacak. Arada taşeron firma olduğu söyleniyor, ama dediğim gibi firmadan yetkili kişilerden yazı bekliyoruz. Bu arada her ihtimale karşı okullardaki sütleri de topladık. Kuruma iade edeceğiz. Firmanın bu sütleri yenisiyle değiştirmesi gerekiyor" diye konuştu.

AKTARMA NOKTASI

Üretim ve dağıtım yapan firmanın yazılı açıklamasında ise, boş arazi olarak nitelendirilen alanın, Marmaris içindeki okullara 'okul sütü' dağıtan taşeron firmanın, ürünleri TIR'lardan indirip, küçük dağıtım araçlarına aktarım yapmak üzere kullandığı, şehir içinde, etrafı tel örgülerle çevrili ve güvenlik görevlisi olan 'bir aktarma noktası' olduğu belirtildi.

BİLGİMİZ DIŞINDA BEKLETİLMİŞ

Açıklamada, "Alt taşeron dağıtım firmasının belirtilen tarihteki günlük dağıtımını yetiştirememesinden dolayı, ürünleri aktarma noktasında bilgimiz dışında bekletilmiştir. İlgili ürünler ile ilgili herhangi bir risk öngörülmemesine rağmen okullara dağıtımı yapılmayacaktır. Şu ana kadar haftalık olarak yapılan dağıtım ve depolama şartları kontrolü bundan böyle günlük yapılacaktır. Ayrıca bilgimiz dışında uygunsuz hareket eden alt taşeron dağıtım firması ile ilişkimiz kesilmiştir" denildi. - Muğla / Marmaris

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Züleyha Aldoğan Kemeraltı Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title