Haberler

Latin Amerika'nın Son 50 Yılı Fotoğraflarla Paris'te Sergileniyor

Güncelleme:

'America Latina 1960 – 2013' sergisi 19 Kasım 2013 tarihinde Paris'te Fondation Cartier pour l'art contemporain'de açılıyor.

Fondation Cartier pour l'art contemporain ve Museo Amparo işbirliği içinde hazırlanan 'America Latina 1960 – 2013' sergisi 19 Kasım 2013 tarihinde Paris'te Fondation Cartier pour l'art contemporain'de açılıyor. 11 Latin Amerika ülkesinden 70'ten fazla fotoğraf sanatçısını biraraya getiren sergi, 1960 yılından bugüne, metin ve fotoğraf arasındaki ilişkiye odaklanarak Latin Amerikan fotoğraf sanatına yeni bir perspektif getirmeyi amaçlıyor. Ziyaretçilere Latin
Amerika tarihini ve Avrupa'da çok nadir sergilenen sanatçıları yakından tanıma fırsatı sunan sergi, 6 Nisan 2014 tarihine kadar devam edecek.

Yüzyıllardır uzaktan bakanları büyüleyen Latin Amerika, bir zamanlar 'yeni dünya' olarak adlandırılmasından kaynaklanan egzotik bir algı taşıyor. Bugün Latin Amerikan kültürü yoğun bir ilgi görsede, bu kültürü oluşturan tarihi gelişmeler aynı oranda ilgi çekmiyor. America Latina sergisi, Küba devriminin ardından 1960 ile bugün arasındaki dönemi kapsıyor. Birçok Latin Amerika ülkesinde bu dönem politik çalkantılar ve ekonomik istikrarsızlıklarla anılırken, aynı zamanda devrimler ve baskıcı askeri yönetimlerin gerilla hareketleriyle demokrasiye dönüşümünü de temsil ediyor. Sergi, son 50 yıla fotoğraf sanatçılarının gözlerinden metin ve fotoğraf arasındaki ilişkiye dikkat çekerek bu çalkantılı dönemi bizlere anlatıyor.

Serginin kapsadığı dönem içinde, politik karışıklıklar ani tepkiler gerektirdiğinde birçok Latin Amerikan sanatçısı metin ve fotoğrafları birarada kullanarak medya özgüllüğünden kaçmayı denedi. Böylelikle sanatçılar, bu yeni araçla fotoğrafın hızlı ve gerçekleri olduğu gibi kaydetme gücünden yararlanarak kendilerini ifade etme ve iletişim kurma fırsatını kullandılar. İçinde yaşadıkları karmaşık ve şiddet dolu ortamı dünyaya iletme fırsatı yakalayan sanatçılar, çoğu zaman sansüre yenildiler.

400'ten fazla fotoğrafın yer aldığı sergi, 19 Kasım 2013 – 6 Nisan 2014 tarihleri arasında Paris'te bulunan Fondation Cartier pour l'art contemporain'da gezilebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Latin Amerika Cartier Paris Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim mesajı: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim mesajı: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title