Haberler

Konya Beyşehir Gölü'nde Gün Batımına Yoğun İlgi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan ve Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olma özelliği ilçenin adını taşıyan göle gelen ziyaretçiler, göl kenarında gezerken gün batımının eşsiz güzelliğine de tanıklık ediyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan ve Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olma özelliği ilçenin adını taşıyan göle gelen ziyaretçiler, göl kenarında gezerken gün batımının eşsiz güzelliğine de tanıklık ediyor. Fotoğraf tutkunları da özellikle güneşin battığı saatlerde göl kıyılarına akın ederek gün batımını fotoğraflıyor. Beyşehir Gölü, 745 kilometrekare yüzölçümü ile Türkiye'nin 3'üncü büyük gölüdür. Tatlı su olduğu içinde Türkiye'nin en büyük tatlı gölü olma özelliği taşıyor. Göldeki su, Toroslardan akan yağmur suları ve akarsulardan ziyade, büyük çoğunluğunu yer altı kaynakları oluşturmaktadır. Yeraltından Manavgat Çayı ile Akdeniz'e ulaşır. Oluşumu bakımından tektonik meşeyli, karstik bir göldür. Beyşehir Gölü, üzerinde ortalama olarak 33 tane irili ufaklı ada vardır.

Göl, güneşin batışı sırasında Anamas Dağı'nın birlikteliği sayesinde mükemmel bir manzara oluşturmaktadır. O nedenle de gün batımında göle gelen ziyaretçiler, göl kenarında gezerken gün batımının eşsiz güzelliğine de tanıklık ediyor. Martılarda göle eşsiz güzellik katıyor. Fotoğraf tutkunları da özellikle güneşin battığı saatlerde göl kıyılarına akın ederek gün batımını fotoğraflıyor. Milli Park statüsünde olan gölde tatlı su balıkçılığı yapıldığı için soğuk hava dolayısıyla avcıların büyük bölümü faaliyetlerine ara verirken, bazı balıkçılar ise günbatımı saatlerinde tekneleriyle göl sularına açılarak ekmek mücadelesi vermeye devam ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beyşehir Türkiye Konya Güncel Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title