Haberler

Kısa Dönem Erlerin Yemin Töreni Heyecanı

* Emre Obuz, "Yaşım bedelli askerliğe elverişliydi.

* Emre Obuz,

"Yaşım bedelli askerliğe elverişliydi. Ancak buna rağmen buraya vatani görevimi yapmaya geldim. Bundan dolayı da çok memnunum"

Haber-Kamera: Enver ALAS - İstanbul / DHA

Türkiye genelinde temel acemilik eğitimini tamamlayan '357-2. Kısa Dönem Er'ler, bugün birliklerinde düzenlenen törenlerle yemin ettiler. İstanbul'da Çekmeköy Alemdağ Kışlası'nda silah altına alınan 257 kısa dönem er için düzenlenen yemin töreni soğuk havaya rağmen büyük bir coşku içinde gerçekleşti.

Alemdağ Kışlası Jandarma Tabur Komutanlığı'nda 257 kısa dönem er için düzenlenen yemin töreni, saat 10.30'da saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene başta Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Özkara, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz olmak üzere, kısa dönem erler ile aileleri katıldı.

"YEMİN EDEN ERLER ADINA KONUŞAN ER: "ANDIMIZ, NAMUSUMUZDUR"

Temel acemilik eğitimini tamamlayan 257 kısa dönem asker, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaların üzerine el koyarak yemin etti. Yemin eden erler adına bir konuşma yapan Jandarma Er Öztürk Canpolat, "Bu mukaddes ocakta başımız daima dik, göğsümüz gururla dolu olacaktır. Gözünüz arkada kalmasın. Biz bu yuvaya gelirken, baba ocağını sizlere emanet ettik, sizler de vatan savunmasını bizlere emanet ettiniz. Vatan savunması şerefimizdir. Atatürk ilke ve inkilapları doğrultusunda cumhuriyetin yılmaz bekçileri olabilmek bilinci içerisindeyiz, burada bunun için varız. Andımız namusumuzdur. Birliklerimize geçtiğimiz andan itibaren uygun hizmetler verme azmindeyiz. Hürriyetimiz ve istikbalimiz, şehit atalarımızın eseri ve emanetidir. Yarının güçlü ve huzurlu Türkiye'sinde bu emanete çok iyi bakacağız. Bizlere inanın ve güvenin" diye konuştu.

BAŞARILI ERLERE ÖDÜL VERİLDİ

Birliğe ilk katılan ve eğitim, spor ile atışta başarılı olan kısa dönem erlere ödüller verildi. Jandarma marşının okunmasıyla devam eden tören programı, birliklerin tören geçişiyle sona erdi.

AİLELER, YEMİN EDEN EVLATLARIYLA BOL BOL HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

Törenin ardından vatani görevlerini yapan evlatlarıyla bir araya gelen aileler büyük mutluluk yaşadı. Erler, aileleriyle birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Ordu'dan gelerek vatani görevini yapan Mehmet Pekçok adlı asker, vatani görevini gururla yaptığını dile getirerek, "Bugün yemin törenine annem, babam, ablamlarım, eniştelerim hepsi geldi. Her Türk erkeğinin bu duyguyu yaşaması gerekiyor. Gururluyuz, onurluyuz burada olmaktan da çok mutluyuz. Ayrıca buraya ailelerimizin gelip bizleri görebilmesi bizler için çok büyük bir avantaj oldu" diye konuştu.

Bursa'dan gelen Emre Obuz ise, "Yaşım bedelli askerliğe elverişliydi. Ancak buna rağmen buraya vatani görevimi yapmaya geldim. Bundan dolayı da çok memnunum" diye konuştu. Emre Obuz'un annesi Şükran Obuz ise tarif edilemeyecek duygular içerisinde olduğunu belirterek, "Evimizin tek oğlu. Bizim için çok değerli. İyiki de askerlik yapmaya gelmiş" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Özkara Çekmeköy İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk: Karar verenler yargıçlar değil siyasiler

Kobani davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk: Karar verenler yargıçlar değil siyasiler

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

title