Haberler

Kırklareli'nde Evleri Su Bastı

Kırklareli'nde Aralıklarla Devam Eden Sağanak, İl Genelinde Etkili Oluyor.

Kırklareli'nde aralıklarla devam eden sağanak, il genelinde etkili oluyor.

Kırklareli'nde gece başlayan ve sabaha kadar aralıklarla devam eden sağanak nedeniyle il merkezde 10 evi su basarken, Karakaş Mahallesi 100. Yıl Caddesi'nde Su Kanalı'na yakın bölgedeki yolda da çökme meydana geldi.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kırklareli'ne son 24 saatte metrekareye 24 kilogram yağış düştü. Yetkililer, sağanağın pazartesi gününe kadar aralıklarla devam edeceğini kaydetti.

Sağanak Lüleburgaz'da da etkili oldu. İlçede yağış ve su kanallarının kapanması sonucu Cumhuriyet, Barış, Güneş ve Yıldırım mahallelerinden 100'ün üzerinde evi su bastı.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Lüleburgaz Deresi'nin taşma noktasına geldiğini söyledi. Her türlü önlemi aldıklarını ifade eden Halebak, şu anda endişe edilecek bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.

-PEHLİVANKÖY'DE 25 BİN DÖNÜM ARAZİ SULAR ALTINDA-

Ergene Nehri'nin taşması sonucu ise Pehlivanköy'de yaklaşık 25 bin dönüm ekili alanı sular altında.

Pelivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, Kayalı Baraj kapaklarının açılması ve son yağışlar sonucu nehrin taştığını söyledi.

Kırklareli Valiliğinin kendilerini uyardığını vurgulayan Açıkel, ''Biz de gün boyu halkımızı anonslar yaparak uyarmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızdan nehir kenarlarına gitmemelerini istiyoruz. Taşan su, sanayi sitesindeki bir kaç iş yerini bastı. Ancak, çiftçinin hali perişan. Su altındaki ekili 25 bin dönüm alan mevcut'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title