Haberler

Kayseri Sağlık Sen Üyeleri, Toplu Sözleşme Görüşmelerindeki Taleplerini Sıraladı

Sağlık- Sen Kayseri Şubesi üyeleri, 500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının, çalışma koşulları ile hakları için yapılacak olan toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin taleplerini açıkladı.

Sağlık- Sen Kayseri Şubesi üyeleri, 500 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının, çalışma koşulları ile hakları için yapılacak olan toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin taleplerini açıkladı. Sağlık Sen Kayseri Şube Başkanı Mahmut Faruk Doğan, "Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanın sağlık giderleri, 6 ay süreyle SGK tarafından değil, bizzat şiddet uygulayan kişi tarafından ödenmelidirö dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü önündeki düzenlenen basın açıklamasına yaklaşık 40 Sağlık Sen üyesi katıldı. Toplu sözleşmenin, sağlık çalışanlarının aileleriyle birlikte, 10 milyondan fazla insanın geleceğini ilgilendirdiğini söyleyen Kayseri Sağlık Sen Şube Başkanı Doğan, mesleklerinin fiziksel, kimyasal, biyolojik ve psiko sosyal tabanlı riskler nedeniyle, en tehlikeli işler kategorisinde yar aldığını belirtti. Sağlık çalışanların karşı yapılan baskı ve şiddet eylemlerine de değinen Doğan, "Her geçen gün şiddet belasının mağdurları olmaya devam ediyoruz. Bütün olumsuzluklara rağmen, sağlık hizmetlerini aksatmadan, hiçbir tehdide boyun eğmeden hem devletimizin, hem de mesleğimizin onuruna sahip çıkarak görevimizi yerine getiriyoruz. Ancak, maalesef ortaya konulan fedakarlığa rağmen, sergilenen bürokratik duyarsızlık, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını yaralamaktadırö dedi. Toplu sözleşme masasına Sağlık Sen olarak, 90'ın üzerinde taleple gittiklerini ifade eden Doğan, sorunlara çözüm bulmayı amaçladıklarını dile getirdi. Doğan, Toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin taleplerini, şöyle sıraladı: "Sağlık çalışanlarının, döner sermaye tavan katsayıları artırılmalıdır. İzinlerde, döner sermaye kesintisi yapılmamalıdır. Dağıtılabilir döner sermaye hesabında, hazine hissesi oranı yüzde 15'ten, yüzde 1'e düşürülmelidir. Ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalıdır. Tüm sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmelidir. Sabit ek ödeme oranları 20 puan artırılmalıdır. Kamu görevlisi olmayan aile sağlığı personeli, kadroya geçirilmelidir. Hekimlerin mecburi hizmet süreleri kısaltılmalıdır. Askeri sağlık tesislerinde çalışanlara sağlık hizmeti tazminatı verilmelidir. Uzman hemşire ve uzman ebelerin ücretleri artırılmalıdır. Gece nöbeti ücretleri yüzde 20 artırımlı ödenmelidir. Sağlık çalışanlarına ücretsiz kreş hizmeti verilmelidir. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanın sağlık giderleri, 6 ay süreyle SGK tarafından değil, bizzat şiddet uygulayan kişi tarafından ödenmelidir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Faruk Doğan Kayseri Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500

Yorumlar (1)

zzz:

verilen hiç bir söz yerine getirilmedi sağllıkcılar herzaman arka plana atıldı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title