Haberler

Hukuk Fakültesi'ni 54 Yılda Bitirdi, Avukatlığa Soyundu

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde evli 2'si kız 4 çocuk sahibi 76 yaşındaki Osman Bölükbaşı, 1960 yılında başladığı Hukuk Fakültesi'ni 2014 yılında tamamlayıp, avukatlık mesleğine başladı.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde evli 2'si kız 4 çocuk sahibi 76 yaşındaki Osman Bölükbaşı, 1960 yılında başladığı Hukuk Fakültesi'ni 2014 yılında tamamlayıp, avukatlık mesleğine başladı. Bugüne kadar birçok mesleği yaptığın ıbelirten Bölükbaşı, oğlu ile aydı fakülteyi de okudu.

Ankara Hukuk Fakültesi'ne 1960'da girip, 54 yıl sonra bitirerek avukat olduğunu belirten Osman Bölükbaşı, önce öğretmenlik mesleğine adım attığını söyledi. Bölükbaşı, "Öğretmen olduğum dönemlerde, girdiğim üniversite sınavlarını kazandım. Ankara Hukuk Fakültesi'ne girdim. Ancak kardeşlerim ölünce hem öğretmenlikten ayrıldım, hem de fakülteye ara verdim. Uzun süre ailemle birlikte yaşayıp, otobüsçülük yaptım. Tekrar öğretmenliğe başvurdum, kabul edildi ve tayinim Ankara'ya çıktı. Okuttuğum çocuklarım savcı, doktor ve eczacı olurkan birinin de dershanesi var" dedi.

OĞLU İLE AYNI FAKÜLTEYİ OKUDU

Osman Bölükbaşı, Ankara'da öğretmenlik yaptığında fakülte ile ilişkilerini sürdürdüğünü, çıkan aflardan yararlanıp, tekrar okula döndüğünü vurguladı. Bölükbaşı, "1990 yılında oğlum da Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Morali bozulmasın, komplekse katılmasın diye ben yine okula ara verip, öğretmenliğe devam ettim. Okuldan kaydımı sildirmedim. Sonunda bir af daha çıktı, oğlum okulu bitirdi, ben de aftan yararlanıp, fakülteye yeniden döndüm. Bu arada 3 dersten kalmıştım. 3 ders içinde sınırsız da sınav hakkı verilince, bu haklardan yararlanarak okulumu bitirmeye muvaffak oldum. Bir müddet Ankara'da yaşadım, sonra memleketim Sorgun'a gelerek avukatlık tabelasını taktım" dedi.

25 YIL ÖĞRETMENLİK YAPTIM

Bölükbaşı Ankara ve Sorgun'da 25 yıl öğretmenlik yapıp emekli olduğunu belirtirken, "Öğretmenlik çok kutsal bir meslek. Ancak benim en büyük idealim avukat olmak ve insanların hakkını korumaktı. Araya çeşitli engeller girdi, bu hayalimin gerçekleşmesi uzun yıllar aldı. Şimdi hayalim gerçek oldu.Sağlığım elverdiği müddetçe bu mesleği yapmak istiyorum" diye konuştu.

Bölükbaşı, mezuniyet töreninde torunları ve çocuklarının önünde kep giymesinin ise bir başka duygu olduğunu söyledi. Bölükbaşı, kendisine verilen mezuniyet belgesini ortaokul birinci sınıfta okuyan torununa verip, sakladığını belirtirken, "Okumanın ve çalışmanın yaşı yoktur. Ben bu yaşa gelinceye kadar çiftçilik, değirmencilik, otobüsçülük, öğretmenlik ve avukatlık mesleği yaptım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Hukuk Fakültesi Osman Bölükbaşı Yozgat Sorgun Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title