Haberler

Hakkari'de 'Kalemizi Geri İstiyoruz' Yürüyüşü

Güncelleme:

Belediye binası önünde bir araya gelen STK temsilcileri ve kadınların bulunduğu yaklaşık 500 kişi, ellerine aldıkları 'kalemiz mirasımızdır' pankartıyla yürüdü.

Belediye binası önünde bir araya gelen ve aralarında BDP PM üyesi M. Sıddık Akış, BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, BDP Merkez ilçe Başkanı Yavuz Aksaç, STK temsilcileri ve kadınların bulunduğu yaklaşık 500 kişi, ellerine aldıkları 'Kalemiz mirasımızdır' pankartıyla yürüdü.

Yürüyüş sırasında kalabalık sık sık ' Hakkari uyuma kaleni geri al', 'Kale bizimdir, bizim olacak', 'Kale Hakkari'nin mirasıdır' sloganları attı. Daha sonra geldikleri güzergaha dönen kalabalık adına basın açıklamasını 'Zengin Topraklar Platformu' sözcüsü Halit Soydan okudu. Hakkari Kalesi'nin Urartu mimarisi dahil olmak üzere önceki medeniyetlerin de mimari özelliklerini taşıdığını belirten Soydan şöyle konuştu: "Tarihi açıdan korunması gereken bir miras olduğu tartışılmaz bir gerçektir. 30 yıla aşkın bir süredir başta güvenlik olmak üzere çeşitli mazeretler üretilerek, halktan ve turizmden mahrum edilmiştir. Böyle olmasına rağmen 12 Eylül askeri darbesi sonrası güvenlik gerekçesiyle maalesef Hakkari Kalesi hem halka, hem de yurt içi ve yurtdışı turizme kapatılarak üzerinde bir sürü tahribat yapıldığı bilinmektedir. Böylesi tarihi bir öneme sahip bir kalenin, eski konumuna kavuşması için hem STK'lar olarak, hem de halk olarak tüm yasal ve demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. Bununla ilgili tüm planların yapıldığını, hukuki açıdan gerekli girişimlerde bulunacağımızı, ilgili tüm mercilerle yazışmalar yapacağımızı, bununla ilgili bir dizi eylem ve etkinlikler içerisinde olacağımızı bilinmesini istiyoruz."

ÇÖZÜM SÜRECİNE DE KATKI SUNAR

Kalenin halka açılmasının çözüm sürecine de katkı sunacağını kaydeden Soydan, "Kayseri Kalesi, Kayseri halkı için ne kadar önem arz ediyorsa, Hakkari Kalesi'nin de Hakkari halkı için aynı önemi taşıdığını ifade etmek istiyoruz" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından kalabalık sessiz bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halit Soydan Rahmi Kurt Kayseri Hakkari Politika Güncel Haberler

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Terör örgütüne ağır darbe! 22 ilde düzenlenen operasyonda 239 şüpheli yakalandı

Terör örgütüne ağır darbe! 22 ilde düzenlenen operasyonda 239 şüpheli yakalandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title