Haberler

Fen bilgisi öğretmeni fırçasıyla okulları renklendiriyor

Güncelleme:

Kayseri'de 26 yıllık fen bilgisi öğretmeni Mahmut Ulusoy, çocukken inşaatlarda çalışarak öğrendiği boyacılığı, öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görmesi için okullarda gönüllü olarak sürdürüyor.

Kayseri'de 26 yıllık fen bilgisi öğretmeni Mahmut Ulusoy, çocukken inşaatlarda çalışarak öğrendiği boyacılığı, öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim görmesi için okullarda gönüllü olarak sürdürüyor.

Talas ilçesindeki Durak Hava Demir İlk ve Ortaokulunda görev yapan fen bilgisi öğretmeni Ulusoy, okulların boya ve badana işlerini, öğrenciler için karşılık beklemeden yapıyor.

Öğrencilerin daha güzel ortamlarda eğitim görmesi için tatillerde ve boş zamanlarında ihtiyacı olan okulların boya badana işlerini yapan Ulusoy, öğrencilerin "boyacı öğretmen" diye seslenmesinden de büyük mutluluk duyuyor.

Görev yaptığı okulun duvarlarını da rengarenk boyayan Ulusoy, AA muhabirine, öğretmenliğin yanı sıra boyacılığı da keyif alarak sadece öğrencileri için yaptığını söyledi.

Zor şartlarda okuduğu için öğrencilerinin hep daha iyi şartlarda okumasını istediğini belirten Ulusoy, şöyle devam etti:

"Ben kırsal kesimde yaşayan fakir bir ailenin çocuğuydum. Hem okudum hem de yaz aylarında inşaatlarda çalıştım. Bu mesleği de oralarda öğrendim. Daha önce görev yaptığım okullarda da boya işini yapmıştım. Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde ve buradaki farklı okullarda çalıştım. Boya badana ihtiyacı olan okul müdürleri çağırırsa gidip yapıyorum."

Görev yaptığı Durak Hava Demir İlk ve Ortaokulunun da duvarlarını, korkuluklarını ve kapı demirlerini boyadığını dile getiren Ulusoy, öğrencileri için bu işi yapmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

"Kendi okullarımızı kendimiz boyuyoruz"

Boya yaparken öğrencilerin içini açacak renklerin olmasına dikkat ettiğini anlatan Ulusoy, "Çocuklarımız cıvıl cıvıl. Onların içi açılsın, kendilerini derslerine, eğitimlerine daha iyi versinler diye farklı renklerle boyadık. Bu işi gönüllü olarak, çocuklar için yapıyorum. Öğrencilerimiz bu renkleri çok beğendi. Buraya bir usta gelmiş olsaydı maliyeti oldukça külfetli olacaktı. Okulumuzu bu maliyetten kurtarmış olduk. Kendi okullarımızı kendimiz boyuyoruz. Bu işi zevkle yapıyorum. Boya işini bitirdikten sonra kenara geçip zevkle izliyorum. Çocuklar da bir öğretmeni boya yaparken görünce şaşırıyor. 'Boyacı öğretmen' diye de hitap ediyorlar." dedi.

Okul müdürü Hakan Tatlı da öğrencileri için okullarına farklı bir dış görünüm vermek istedikleri söyledi.

Renklerin dilinin çok önemli olduğunu ve bunun için okulun çevresini gökkuşağı renklerine boyadıklarını vurgulayan Tatlı, "Bu iş için okul aile birliğimiz maddi destek verdi. Yine Mahmut bey sağolsun emeğini esirgemedi. Sırf çocuklarımıza güzel bir eğitim ortamı sağlayalım diye..." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri ulusoy Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title