Haberler

Eskişehir Baba-oğul, Başbakana ve Cami Imamına Hakaretten Yargılanıyor

Baba-oğul, Başbakana ve cami imamına hakaretten yargılanıyorESKİŞEHİR'de darbe girişimi gecesi camide sela okunduğu için Başbakan Binali Yııldırım ve cami imamı Ali Türk'e hakaret ettikleri öne sürülen 45 yaşındaki Özcan Yılmaz ile oğlu 20 yaşındaki Alper Yılmaz ağır ceza mahkemesinde yargılanıyor.

Baba-oğul, Başbakana ve cami imamına hakaretten yargılanıyor

ESKİŞEHİR'de darbe girişimi gecesi camide sela okunduğu için Başbakan Binali Yııldırım ve cami imamı Ali Türk'e hakaret ettikleri öne sürülen 45 yaşındaki Özcan Yılmaz ile oğlu 20 yaşındaki Alper Yılmaz ağır ceza mahkemesinde yargılanıyor.

Olay, 16 Temmuz darbe girişimi gecesi Eskişehir'in Sazova Mahallesi Karabayır Bağları mevkiinde meydana geldi. İddialara göre inşaat işçiliği ve düğünlerde müzisyenlik yapan Özcan Yılmaz gece saat 02.00 sıralarında Karabayır Bağları Camii'nde sela verilmesine sinirlenerek cami önüne gitti. Alkollü olduğu öne sürülen Yılmaz burada bağırarak Başbakan Binali Yıldırım'a ve cami imamına küfür etti. Cami imamı Ali Türk ertesi gün güvenlik kamerası görüntülerinden cami önüne gelip küfür eden kişinin Özcan Yılmaz ile oğlu Alper Yılmaz olduğunu görünce polis merkezine giderek şikayetçi oldu. İfadeleri alınıp serbest adli kontrol kararı ile serbest bırakılan baba Özcan Yılmaz ile oğlu Alper Yılmaz hakkında Eskişehir 2'iinci Ağır ceza Mahkemesi'nde 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek, Birden fazla kişiyle tehdit, hakaret, silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından dava açıldı.

Davanın ilk duruşması bugün 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Duruşmaya tutuksuz sanıklar Özcan Yılmaz ve oğlu Alper Yılmaz ile, sanıklardan davacı olan cami imamı Ali Türk katıldı. Başbakan Binali Yıldırım'ın avukatı ise mazeret dilekçesi göndererek duruşmaya katılmadı.

Karabayır Bağları Camii imamı Ali Türk, sanıklardan şikayetçi olduğunu söyleyerek, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bize mesaj yoluyla sela okunması talimatı geldi. Ben de camiye giderek merkezi ezan sistemini açtım. Sela bitmek üzereyken dışarıdan birilerinin bana, başbakana yönelik bağırarak küfür ettiğini duydum. Korktuğum için hemen eve gittim. Daha sonra kamera kayıtlarından küfür edenlerin bu şahıslar olduğunu gördüm. Şikayetçiyimdedi

Sanıklardan Özcan Yılmaz suçlamaları kabul etmeyerek olay gecesi aşırı alkollü olduğunu söyledi. Özcan Yılmaz savunmasında şöyle konuştu

Ben olay günü bir düğünde davul çalıyordum. Darbe olduğundan haberim yoktu. Düğünde alkol aldıktan sonra eve geldim ve sela sesi duydum. 45 yaşındayım ve ilk kez gece sela okunduğuna şahit oldum. Kim öldü bu saatte dedim. Camiye gittim, eşim de ben aşırı alkollü olduğum için arkamdan oğlumu göndermiş. Caminin etrafında hocaya bağırdım. Sonra oğlum beni eve getirmiş, sızıp kalmışım. Bir şey hatırlamıyorum. Başbakana, cumhurbaşkanına hakaret etmedim. FETÖ ile herhangi bir irtibatım kesinlikle yok. Fethullah Gülen'i sadece medyadan tanırım.

Özel bir şirkette kuryelik yapan Alper Yılmaz ise, Babam çok sarhoştu ve ayakta duracak hali yoktu. Babam sadece neyin selası bu, savaş mı çıktı diye bağırıyordu. Cumhurbaşkanı ve Başbakana hakaret ettiğini duymadım. FETÖ ile hiçbir bağlantımız yoktur dedi

Mahkeme heyeti tutuksuz sanıkların adli kontrol kararlarının devam etmesine, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sanıklar hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan da bir soruşturma açılması nedeniyle, bu soruşturmanın sonucunun beklenilmesine ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 29 Aralık 2016 tarihine erteledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Özcan Yılmaz Eskişehir Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

26 Ocak hangi burç? 26 Ocak'ta doğanlar hangi burç oluyor? 26 Ocak tarihi hangi burç olur? Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title