Haberler

Erzurum'un 'Canlı Tarihi' Mithat Turgutcan Hayatını Kaybetti

Erzurum'un 'canlı tarihi' olarak adlandırılan Kızılay Şube Başkanı Mithat Turgutcan yaşamını yitirdi.

Erzurum'un 'canlı tarihi' olarak adlandırılan Kızılay Şube Başkanı Mithat Turgutcan yaşamını yitirdi.

Erzurum'da 1925 yılında dünyaya gelen Mithat Turgutcan, 1943 yılında gazeteciliğe başladı. Uzun yıllar Anka Ajansı, Cumhuriyet Gazetesi ve Kim Mecmuası'nın bölge temsilciğini yapan Turgutcan yerel gazete olan Yeni Erzurum Gazetesi'ni çıkardı. Kızılay Şube Başkanlığı'na 1966 yılında getirilen Mithat Turgutcan, yaptırdığı öğrenci yurtları ile yüzlerce öğrencinin okumasına destek oldu. Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Kurucu Başkanı olan Mithat Turgutcan'a 2008 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı'nca 'Üstün Hizmet Ödülü' verildi. Vali Ahmet Altıparmak tarafından 2013 yılında Cumhuriyet Bayramı'nda onur ödülüne layık görülen Mithat Turgutcan, Kızılay Şube Başkanlığı'nı yürüttüğü sırada bir süredir tedavi gördüğü Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitiridi.

Ömrünü Kızılay'a adayan ve her şeyini çalıştığı kuruma bağışlayan, hiç evlenmeyen Turgutcan'ın ölümü sevenlerini yasa boğdu. Turgutcan'ın cenazesi Narmanlı Camisi'nde kılınacak olan namazının ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verilecek. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Haber Ajansı Kızılay Erzurum Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

Celal TANAY:

Erzurum un canlı tarihi olan Mithat TURGUTCAN a Allahtan rahmet sevenlerine, yakınlarına başsağlığı diliyorum. iyi bir Erzurumlu, şahsiyetli, disiplinli bir insandı. . .

1
0
yanıtYanıtla
ALİ FUAT YİĞİDER:

ALLAH rahmet eylesin üç yıl onun yurdunda kaldım bizlerin üzerinde emeği çoktur öğrencilerini bir evladı gibi görür iyi yetişmeleri için çalışma disiplin temizlik gibi konularda çok titiz davranırdı mekanın cennet ruhun şad olsun hakkını helal et büyük insan.

0
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Bizlerde emeği çoktur. Allah rahmet eylesin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title