Haberler

Doçenti Öldüren Profesör: Kadın Yüzünden Tartıştık

Güncelleme:

Konya Selçuk Üniversitesi'nde doçent, odasında boğazı kesilmiş halde bulundu. Şüpheli profesör cinayeti itiraf etti. Sekreter de gözaltına alındı.

Konya'da Selçuk Üniversitesi’nde görevli iki öğretim üyesinden Prof. Dr. Ahmet G.'nin, Doç. Dr. Celalettin Öztürk’ü boğazını keserek öldürmesinin altından 'aynı kadına aşk' çıktı. İki öğretim üyesinin de aşık olduğu Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde sekreter Asuman S., cinayetle ilgili gözaltına alındı.

ÜNİVERSİTEYİ ŞOKE EDEN KORKUNÇ CİNAYET

Selçuk Üniversitesi’ni şoke eden korkunç cinayette her şey iki öğretim üyesinin, aynı kadına ilgi duymasıyla başladı. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. G. ile evli olan Kimya Mühendisliği Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet G., taşeron şirket kadrosunda bulunan ancak bölüm sekreterliğini yapan 35 yaşındaki Asuman S.’ye ilgi duydu. Evli olan sekreter 35 yaşındaki Asuman S. iddiaya göre Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir’le de gönül ilişkisine girdi.

KISKANÇLIK KRİZİ CİNAYETLE SONLANDI

Fakülte Dekanı Prof. Dr. H. G. ile evli ve bir çocuk babası 55 yaşındaki Prof. Dr. Ahmet G. ile eşinden 6 ay önce boşanan 2 çocuk babası 42 yayındaki Doç. Dr. Celalettin Özdemir arasında, aynı kadına ilgi duymaları nedeniyle başlayan rekabet husumete dönüştü.

İddiaya göre sekreter Asuman S., eşi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. G. tarafından duyulmasından korktuğu için Prof. Dr. Ahmet G.’ye uzak durmaya başladı. Kimya Mühendisliği Bölüm Sekreteri olan Asuman S. iki hafta önce Mühendislik Fakültesi Dekanlığı’nın isteğiyle bu görevinden alınarak, Turizm Fakültesi’nde görevlendirildi.

Asuman S.'nin son günlerde Doç. Dr. Celalettin Özdemir’le samimiyetini ilerlettiğini gören Prof. Dr. Ahmet G., bunu hazmedemeyip kıskançlık krizine girdi. Böylece iki öğretim üyesi arasında husumet başladı.

Olay günü de Prof. Dr. Ahmet G. odasına girdiği Doç. Dr. Celalettin Özdemir’le tartışırken kendini kaybetti, Özdemir'i vücuduna ve boğazına sapladığı bıçak darbeleriyle öldürdü.

Prof. Dr. Ahmet G., cinayetten iki gün sonra dün üniversitedeki odasında kanlar içinde cesedi bulunan Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in katili olarak gözaltına alındı.

CİNAYETTEN SONRA EMEKLİLİK DİLEKÇİSİNİ VERMİŞ

Cinayetten sonra evine gitmediği ve emeklilik dilekçesini verdiği belirtilen Prof. Dr. Ahmet G., emniyetteki sorgusunda iddiaya göre cinayeti itiraf etti. Doç. Dr. Celalettin Özdemir’le aynı kadına ilgi duymaları nedeniyle çıkan tartışma sonucu tartıştıklarını anlatan Prof. Dr. Ahmet G., olayı ailesi ve üçüncü kişilerin de duymasından korktuğu için cinayeti işlediğini söyledi.

Prof. Dr. Ahmet G., ilgi duydukları kadının da üniversitede görev yaptıkları bölümde sekreter Asuman S. olduğunu anlattı.

EVLİ SEKRETER GÖZALTINDA

Cinayetle ilgili soruşturmayı derinleştiren polis, cinayet şüphelisi Prof. Dr. Ahmet G. ile öldürülen Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in gönül ilişkisine girdikleri ileri sürülen sekreter Asuman S.’yi gözaltına aldı.

Evli olan ve taşeron şirket kadrosunda bulunan sekreter Asuman S.’nin iki öğretim üyesinin arasında kaldığını, kendisinin cinayetle ilgisinin olmadığını söylediği belirtildi.

Bu arada cinayet şüphelisi Prof. Dr. Ahmet G.’nin eşi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. G.’nin de ifadesine başvuruldu. Prof. Dr. H. G.’nin ifadesinde eşinin gönül ilişkisinden bilgisinin olmadığını söylediği öğrenildi.

Prof. Dr. Ahmet G. ile sekreter Asuman S.’nin sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

REKTÖRLÜK İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü de olayın ardından idari soruşturma başlatıldığını açıkladı. Olayın kişisel olduğunu, üniversitenin kurumsal kimliğine zarar vermemesi gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"5 Haziran 2014 tarihinde meydana gelen elim olay sonucu hayatını kaybeden Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir’in vefatının ardından rektörlüğümüzce idari soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna ifade etmek isteriz ki, üniversitemiz çağdaş ilkeler doğrultusunda, evrensel eğitim kurumu anlayışıyla hareket etmektedir. Kişisel ve münferit sayılabilecek bu elim hadiselerin bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif alandaki başarılarla söz ettiren üniversitemizin kurumsal kimliğine zarar vermemesi gerektiğini altını çizmek isteriz. Unutulmamalı ki, evlatları Selçuk Üniversitesi’nde eğitim gören, Türkiye’de ve dünyanın bir çok ülkesinde on binlerce aile bulunmaktadır. Bu tür elim olayların bir daha yaşanmaması temennisiyle, merhumun ailesi başta olmak üzere, tüm üniversitemiz mensuplarına başsağlığı ve sabır dileriz.”

KONYA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

SÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'in cenazesi, namazın kılınacağı Mevlana Müzesi yakınlarındaki Hacıveyis Camii'ne getirildi.

Törene, ailesi, yakınları, SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kılınan namazın ardından Özdemir'in cenazesi, eller üzerinde Üçler Mezarlığı'na taşınarak gözyaşları arasında toprağa verildi.

Özdemir'in yakınları tören boyunca güçlükle ayakta durdu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selçuk Üniversitesi Celalettin Özdemir Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500

Yorumlar (137)

Prof.Dr.Mühendis Köle:

Üniversitelerde yapılmayan tek şey bilimdir.Türkiye üniversiteleri bilim insanı değil patronlara köle yetiştirmek için açılmıştır.Son dönemde açılan üniversiteler ise kölenin kölesini yetiştirmek içindir.Tıp alanında işe yarar bir bölüm yoksa gerisi boştur.

60
6
yanıtYanıtla
emre kalkavanemrek340@gmail.com:

süper yorum.. tebrik ederim bu bilincinden dolayı..

yanıt0
yanıt0
suat:

bu olayın müsebbibi kadın fakat adamların eşlerinin hiçmi suçu yok??kocalarıyla yeterince ilgilenselerdi bu olay asla meydana gelmezdi..onlarında adalet önüne çıkarılması lazım

42
19
yanıtYanıtla
sedatsedat.halicioglu44@yahoo.com:

tamamen aynı fikirdeyim yuvayı dişi kuş yapar

yanıt0
yanıt0
temellialitemelli67@hotmail.com:

en mühim noktaya parmak basmışın..böğle müshibetler hep kadınların başının altından çıkıyo

yanıt0
yanıt0
zombikayhan.altinok73@yandex.com:

haklısın bilader kadın kadınlığnı bilicek o zaman böyle vakalar meydana gelmes

yanıt1
yanıt0
İYİ OKUYUN biricqmm_06_@hotmail.com:

KOCA DA KOCALIĞINI BİLECEK UNUTMAYIN KI PEYGAMBERİMİZİ DOĞURAN DA BİR KADIN VE HEPİNİZİN ANASI VE BACISI VAR... ÖLÇÜLÜ KONUŞUN HERŞEY ONDAN İBARET DEĞİL HER KADIN BİR DEĞİL...

yanıt4
yanıt2
teorik adam:

Sen o kadar oku, üniversite bitir, master, doktora, doçentlik derken 42 yaşına gel ve 3. sayfa gazete haberine konu olan bir cinayetle hayata veda et... Üzücü.

51
0
yanıtYanıtla
selimselin.sancaktaroglu@yandex.com:

olayı çok güzel özetlemişsin

yanıt0
yanıt0
........:

“Erkek veya kadın, mümin olarak kim yararlı işler yaparsa, işte onlar cennete girerler ve zerre kadar da haksızlığa uğratılmazlar.”(Nisa, 4/124)

9
34
yanıtYanıtla
Tüm 137 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title