Haberler

Son dakika haberleri! DİYARBAKIR - Temel itfaiye eğitim programı tamamlandı

Güncelleme:

Son dakika gündem haberi: Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) iş birliğiyle gerçekleştirilen temel itfaiye eğitim programı tamamlandı.

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB) iş birliğiyle gerçekleştirilen temel itfaiye eğitim programı tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak ve Tunceli ve ilçelerinin bağlı olduğu 71 belediye bünyesinde görev yapan itfaiyecilere eğitim verdi.

Mesleki tecrübeleri pekiştirmek amacıyla İtfaiye Kayapınar Şubesinde düzenlenen programda, uygulamalı itfaiye, teorik afet yönetimi ve koordinasyon eğitimleri verildi.

İtfaiyecilere, yangınlara müdahale, söndürme ekipmanlarının kullanım teknikleri, arama-kurtarma yöntemleri, doğalgaz ve LPG yangınlarına müdahale ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

3 grup halinde eğitimlere katılan itfaiyecilere katılım belgesi verildi.

İtfaiye Daire Başkanı Veysel Yiğit, verilen eğitimin Türkiye standartlarına uygun olduğunu söyledi.

İtfaiyecileri her türlü duruma hazırladıklarını belirten Yiğit, şöyle konuştu:

"Burada gerçek bir yangın ve arama kurtarma operasyonunda itfaiyecilerin karşılaşabilecekleri bütün senaryoları yaşatıyoruz. Eğitime alınan itfaiyecilere sıfır görüşte yangına müdahale ve arama-kurtarma ekipmanlarının nasıl kullanılması gerektiğini öğretiyoruz."

Şırnak İtfaiye Şube Müdürü Reşat Üstün eğitimlerin tecrübe paylaşımı açısından faydalı olduğunu ifade etti.

Yangın türleri konusunda eğitim aldıklarını belirten Üstün, "Bu eğitimleri çok önemsiyor ve personel için bu eğitimlerin rutin yapılması gerektiğine inanıyoruz. Burada öğrendiklerimizi kendi itfaiye istasyonumuzda diğer personelimizle uygulamaya çalışacağız." dedi.

Siirt itfaiyesinde görevli Hayrullah Yaşar, 17 yıldır meslekte olduğunu ve bu tür eğitimlerin meslek dayanışmasını arttırdığını söyledi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde İtfaiye Müdürü olarak görev yapan Celil Kaya ise, eğitime 2 personel ile katıldıklarını aktararak, eğitimlerin çok iyi ve faydalı geçtiğini anlattı.

Kaya, "Burada yangınlara nasıl müdahale edileceğiyle ilgili birçok şey öğrendik. Eğitim veren bütün arkadaşlara teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesinin eğitim faaliyetlerinin yıl içerisinde devam edeceği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır İtfaiye Şırnak Güncel Haberler Son Dakika

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title