Haberler

Diyarbakır`da Cajun Müziği

Güncelleme:

Cajun müziği yapan Pine Leaf Boys (Sakız Ağacı Yaprağı Çocukları) müzik grubu Diyarbakırlı müzikseverlerle buluştu.

Kuzey Amerika'ya yüzyıllar önce sığınan Fransız göçmenlerinin atası Cajun'ların etnik müziğini yapan Pine Leaf Boys (Sakız Ağacı Yaprağı Çocukları) Müzik Grubu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Kent Konservatuarı ve ABD Adana Konsolosluğu işbirliği ile Diyarbakır'a geldi.

Cegerxwin Kültür Merkezi'nde konser veren dünyanın en önemli ödüllerden biri olan Grammy'den 4 kez aday olan ABD merkezli Pine Leaf Boys adlı müzik grubu büyük beğeni topladı.

Cajun müzik tarzını gençliğin coşkusuyla birleştiren grup enerjik sunumuyla, düşündüren aranjesiyle, klasik şarkıları yorumladı. ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza ile Kültür ve Basın Ateşesi Susan Wilson'un yanı sıra çok sayıda Diyarbakırlı sanatseverin katıldığı konserde Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe sanatçıları kutladı. Müziğin evrensel olduğunu ve ülkesinin olmadığını söyleyen Cebe, "Nasıl ki bugün tüm dünya dengbêjlerden bahsediyorsa ve dengbêjlik üzerine bir çok araştırma yapılıyorsa, bu Cajun müziği de 150 yıl önce Fransa'dan göç etmiş Fransızların geleneksel müziğidir" dedi. Cebe kendilerine sunulan projeyi Diyarbakır'la buluşturmak istediklerini ve organizasyonda yer aldıklarını ifade etti.

Grup, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı'na bağlı Aram Tigran Kent Konservatuarı'nın müzik bölümü öğrencileri ile müziklerine ilişkin bir atölye de yapacak. ABD Adana Konsolosluğu organizasyonu ile Türkiye'ye gelen grup, Diyarbakır'dan sonra Ankara, Adana, Mersin ve İstanbul'da da konserler vererek 14 Aralık'a kadar Türkiye'de kalacak.

CAJUNLARIN KÖKENİ

Cajunlar esas olarak ABD'nin Louisiana eyaletinde yaşayan, kökleri önce Fransa'ya, sonra da Kanada'ya dayanan bir etnik gruptur. Louisiana'da yerleşmelerinden itibaren, Cajunlar kendi lehçeleri olan Cajun Fransızcasını geliştirmiş ve müzik, gelenekler ve mutfağı içeren canlı bir kültürleri bulunuyor.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Kuzey Amerika Aram Tigran Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title