Haberler

Cumhurbaşkanı Gül'den "Tanker" Uyarısı...

"buradan Bakınca Yelkenleri Görüyoruz Ama Ufukta Büyük Bir Tanker Görülüyor. Bu Tankerler İstanbul Boğazı'ndan Geçiyorlar. Sivil Toplum Kuruluşlarının Basının Bu Konulara Daha Çok Duyarlı Olmaya Boğazdan Bu Tankerleri Mümkün Olduğunca Uzak Tutmak İçin Bir Gayrete Davet Ediyorum"

"Buradan bakınca yelkenleri görüyoruz ama ufukta büyük bir tanker görülüyor. Bu tankerler İstanbul Boğazı'ndan geçiyorlar. Sivil toplum kuruluşlarının basının bu konulara daha çok duyarlı olmaya boğazdan bu tankerleri mümkün olduğunca uzak tutmak için bir gayrete davet ediyorum"

"Bunun gönüllü bir gayret olması gerekiyor. Çevre kuruluşlarının hepsinin dikkatini çekmek istiyorum. Bazen bakıyorum çok daha az önemli meselelere ilgi gösteriyorlar"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Yelken Kulübünün düzenlediği 21. Uluslararası Yelken Yarışları'nın startını verdi.

Cumhurbaşkanlığının himayesinde gerçekleşen yarışın startı için düzenlenen törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile İstanbul Yelken Kulübü Başkanı Sehyun Binzetin de hazır bulundu.

"BURASI İYİ Kİ İSTANBUL YELKEN KULÜBÜNE TAHSİS EDİLMİŞ "

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Yelken Kulübünde olmaktan gurur duyduğunu kaydederek, kulüp binasında bilgiler aldığını belirtti. Gül, "Gördüğüm fotoğraflarda Fenerbahçe'nin en eski halini, buraları hatırladım.Burası iyi ki de İstanbul Yelken Kulübüne tahsis edilmiş. Yoksa buralar ne halde olurdu.? Ayrıca içeride bilgi alırken şunu gördüm .İstanbul Yelken Kulübünü Türkiye'ye olimpiyat madalyası kazandırmış bir kulüp.Burayı halkımız fazla bilmiyor. Olimpiyat deyince sadece güreşte kazandığımızı madalyaları hatırlıyor sanki Türkiye olimpiyatlarda başka madalya almamış gibi. En çok olimpiyat madalyasını yelkende kazanmışsız.Türkiye'nin gurur duyduğu bir durum. "dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul Yelken Kulübünün yelken sporunun sevdirilmesi için devreye girmesi gerektiğini de vurgulayarak "Denizle çok kaynaşmadığımız çok buluşmadığımız bir gerçek bütün bunları değiştirmek için İstanbul Yelken Kulübü çok büyük bir görev yapabilir "diye konuşu.

"BUGÜN VARSA YOKSA FUTBOL"

Cumhurbaşkanı Gül sporda sadece bir spor dalının hakimiyetinin olmaması gerektiğini söyleyerek, "Denizi sevdirmek sporu sevdirmek bunlar aslında hepimizin gayret göstermesi gereken konular. Ama özellikle spor deyince sporda sadece bir dalın hakimiyetini kırıp sporun bütün dallarını Türk gençliğine tanıtmak bizim vazifemiz olmalı.Bugün varsa yoksa futbol. Bunun yanında halbuki çok güzel sporlar var. Basketbol ve voleybolun ilgi gördüğünü görmekten memnuniyet duyuyorum" şeklinde konutu.

21. İstanbul Yelken Kulübü yarışlarını himayesine aldığını söyleyen Gül, "Cumhurbaşkanı olunca hep söylemiştim bilimsel kültürel ve sportif faaliyetleri himayeme alacağım diye ümit ederim ki bu sayede daha çok yapılır bu sayede çok daha fazla ilgi duyulmaya başlar "dedi.

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN BASINA VE STK'LARA ÇAĞRI

Konuşmasında İstanbul Boğazından geçen tankerlere de dikkat çeken Gül, "Buradan bakınca yelkenleri görüyoruz ama ufukta büyük bir tanker görülüyor.Bu tankerler İstanbul Boğazı'ndan geçiyorlar. Hukuki konular söz konusu olunca bazı şeyleri engellemek söz konusu değil. Hukukun ötesinde sorumluluk duyguları bazen hukukun da üstüne çıkabiliyor. Hukukun engelleyemediği yanlışları engelleyebiliyor. Sivil toplum kuruluşlarının basının bu konulara daha çok duyarlı olmaya boğazdan bu tankerleri mümkün olduğunca uzak tutmak için bir gayrete davet ediyorum. Bunun gönüllü bir gayret olması gerekiyor. Çevre kuruluşlarının hepsinin dikkatini çekmek istiyorum. Bazen bakıyorum çok daha az önemli meselelere ilgi gösteriyorlar" dedi.

GÜL, ÜÇ KERE SİREN ÇALARAK YARIŞI BAŞLATTI

Konuşmasından sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yelkencilere tek tek başarılar diledi ardından da elindeki sireni üç kere çalarak 21. Uluslararası Yelken Yarışlarını başlattı.

Yarışı başlattıktan sonra, minik yelkencilerle de kısa bir süre sohbet eden Gül, minik yelkencilerin kıyafetlerini inceledi ve onlara başarılar diledi. Bu yıl 21.'si düzenlenen İstanbul Yelken Kulübü Uluslar arası yarışları altı dalda yapılacak. Yarışmalar 16 Ağustos'a kadar çeşitli kategorilerde devam edecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinden devam edecek yarışlara 3 kıta ve 13 ülkeden yarışmacılar katılıyor. 60'ı Türk 12 farklı ülkeden 120 yarışmacının katıldığı yarışmanın ödül töreni 16 Ağustos Pazartesi akşamı saat 20.00'de İstanbul Yelken Kulübünde yapılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title