Haberler

Çocuğunuz İçin İnterneti İyi Öğrenin

Güncelleme:

Osman Baş, annelere "Çocuklarınızı internet bağımlılığından korumanız için interneti iyi öğrenin" tavsiyesinde bulundu.

Araştırmalara göre anne ve babaların yüzde 62'sinin çocuklarının hangi internet sitelerine girdiğini bilmediğini söyleyen Psikolog Osman Baş, annelere "Çocuklarınızı internet bağımlılığından korumanız için interneti iyi öğrenin" tavsiyesinde bulundu.

ESAYDAM'da seminer veren Psikolog Osman Baş, aile içerisinde sağlıklı ve güven verici ortamı bulunmayan, anne – babasını kaybetmiş çocukların internet kullanımını bağımlılık haline getirebileceklerini belirterek internet bağımlılığına karşı dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda ipuçları verdi.

Esenler Belediyesi Aile Yaşam ve Danışma Merkezi (ESAYDAM) tarafından düzenlenen programda Psikolog Osman Baş, "Çocuklar'da Davranış ve Uyum Bozuklukları" konusunda annelere seminer verdi. ESAYDAM Seminer Salonu'nda düzenlenen seminere çok sayıda anne katıldı. Barkovizyon eşliğinde sunumunu yapan Psikolog Baş, teknolojinin getirdiği bağımlılıklara vurgu yaparak teknolojinin çok hızlı geliştiğini ve bu gelişimden çocukların olumsuz etkilenmemesi için dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çekti. İnterneti özellikle anne ve babaların çok iyi bilmesi gerektiğini belirten Baş, "Çocuklarınıza yardımcı olabilmeniz için anne babaların interneti çok iyi bilmeleri gerekiyor" dedi. İnternetle ilgili yapılan araştırmaları hatırlatan Baş, araştırma verilerine göre; anne ve babaların yüzde 62'sinin çocuklarının hangi internet sitelerine girdiğini bilmediğini söyledi. İnternet bağımlılığının her yaşta ve cinsiyette görülebilir bir hastalık olduğunu ifade eden Baş, internetin stresle başa çıkmak için kolay ve hızlı bir yol olduğunu kaydetti.

ÇOCUKTA FİGÜR İHTİYACI

İnternet ve bilgisayarın televizyonun aksine pasif değil; aktif bir eğlence aracı olduğunu kaydetti. İnternetin dünyanın bir yansıması olduğunu belirten Baş, "İnternette farklı bir kimlik kazanabilirsiniz. İnsanlar internette birbirini göremediği için nasıl davranması istiyorsa öyle davranabiliyorlar. Önemli olan kendinizi gerçek dünyada sergilemek" dedi.

Aile içerisinde sağlıklı ve güven verici ortamı bulunmayan, anne – babasını kaybetmiş çocukların interneti bağımlılık haline getirebileceklerini vurgulayan Baş, bu durumdaki çocukların sanal dünyadaki anne baba figürüne ihtiyaç duyabileceğini belirtti.

Uzun süreli internet kullanımının ortaya çıkardığı fiziksel ve sosyal sorunları anlatarak konuşmasına devam eden Baş, internet bağımlılığıyla mücadele etmek için şu tavsiyelerde bulundu:

*Kendinizi internet konusunda eğitin. İnternet programları hakkında yeterince bilgi sahibi olun.

* Bilgisayarınıza internet filtresi ekleyin ve filtreyi sık sık yeni çıkanlarla değiştirin.

* Bilgisayarı açık bir alana koyun. Bilgisayar ekranı görüntülenebilsin.

* İnternete servis yapmayın. Aile olarak geçirdiğiniz ortak vakitlerin olmasına ve bu vakitlerde herkesin birlikte olmasına özen gösterin.

* Çocuklarınızın internette ne yaptığını takip edin.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Baş Esenler Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title