Haberler

Bmgk'nın Suriye Tasarısına Rusya ve Çin Vetosu

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, veto kararını kınadı Hague: "Bu, dünyanın Suriye halkına adalet sağlanması için destek olabileceği bir fırsattı.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Suriye'de işlenen savaş suçları ve insan hakları ihlallerinin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) sevk edilmesi için Fransa tarafından hazırlanan karar tasarısını veto eden Rusya ve Çin'in kararlarını kınadı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) tasarı üzerindeki oylamanın ardından Hague'in, "Tüm savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçların sorumlularını UCM'ye gönderecek, siyasi olmayan karar tasarısını Rusya ve Çin'in veto etme kararlarından dolayı dehşete düştüm" ifadelerine yer verildi.

Hague'in, "Bu, dünyanın Suriye halkına adalet sağlanması için destek olabileceği bir fırsattı. Bu fırsatı engellemede Rusya ve Çin'in eylemleri savunulamaz. Karar tasarısına çok büyük bir düzeyde uluslararası destek vardı" sözlerinin yer aldığı açıklamada, Rusya ve Çin'in izole edildiği belirtildi.

Bakanlık açıklamasında "Rusya ve Çin, uluslararası topluma ve Suriye halkına, en korkunç vahşetin sorumlularına neden adalet karşısında kalkan olmaya devam ettiklerini açıklamak zorunda kalacak" denilirken, bu vahşetin "organize işkence kullanımı ve cinsel şiddet, sivil halk üzerine gelişigüzel saldırılar, açlıktan ölmekle karşı karşıya kalanlardan insani yardımı kasıtlı olarak esirgeme, masum insanlar üzerinde kimyasal silahın tiksindirici kullanımı" içerdiğini belirtti.

Birleşik Krallık'ın, "hesap verme zorunluluğuna" uzun süredir devam eden bağlılığı olduğunu hatırlatan Hague, bunun değişmeyeceğini vurguladı.

Hague, "Vahşetin belgelenmesi için finansman sağlama da dahil, sorumluların adalet karşısına çıktığından emin olmak için çabalarımızı yoğunlaştıracağız" diyerek, AB yaptırımlarını, insan hakları ihlallerinden sorumlu daha fazla kişiyi kapsaması için genişletmeye bakacaklarını bildirdi. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Rusya Federasyonu William Hague Suriye Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kobani Davası'ndan tahliye edilen Kışanak: Mesele ülkenin sorunlarının çözüleceği ortamı yaratmak

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Kobani' davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken "Kobani" davası yorumu: Bunun için dikta rejimleriyle el sıkışılmaz, sistemin aparatı olunmaz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title