Haberler

Bilecik'te Fen Lisesi Öğrencileri 21. Yüzyıl Becerilerini Tartışıyor

Güncelleme:

Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi dahil 10 okuldan 70 öğrencinin katıldığı 'FENMUN 24' organizasyonunda, 21. yüzyıl becerileri tartışılıyor.

Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi dahil 10 okuldan 70 öğrencinin katıldığı "FENMUN 24" organizasyonunda, 21. yüzyıl becerileri tartışılıyor.

Model Birleşmiş Milletler (BM) Konferansı simülasyonu kapsamında Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi ev sahipliğinde merkez ve ilçelerden 10 okuldan 22 öğretmen ve 70 öğrencinin katılımı ile FENMUN 24 projesinin açılışı gerçekleştirildi.

Organizasyonun BM'nin bir simülasyonu olmasından dolayı öğrenciler, kendi ülkeleri adına değil, başka bir ülke delegesi olarak konferanslara katılıyor. Öğrenciler, dünya meselelerine başka ulusların bakış açısı ile bakabilmeyi öğrenerek, Türkiye, Güney Kore, İtalya, İsviçre, İrlanda, İngiltere, Hollanda, Finlandiya, Fransa ve Singapur gibi farklı ülkelerin coğrafi, sosyal, ekonomik, siyasi ve idari yönleri hakkında bilgi sahibi olacak.

Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi Müdürü Fadıl Ağdağ, yaptığı açıklamada, öğretmen ve öğrencilerin FENMUN 24 projesi hazırladığını söyledi.

Projeye 70 öğrencinin katılım sağladığını belirten Ağdağ, "MUN, Birleşmiş Milletler toplantılarının içerik ve şekil olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslardır. İlimizin merkez ve ilçelerinden gelen 10 liseden yaklaşık 70 öğrenci ve öğretmenin katıldığı 'FENMUN 24 Konferansı'nda 21. yüzyıl becerileri tartışılıyor. Her okulun delegeleri bir ülkeyi temsil ediyor. Ana dil İngilizcedir, böylece öğrenciler dünya meselelerine başka ulusların bakış açısı ile bakabilmeyi öğrenmekte ve farklı ülkelerin coğrafi, sosyal, ekonomik, siyasi ve idari yönleri hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmaktadır." diye konuştu.

Ağdağ, proje ile lise öğrencilerinin İngilizce olarak dünya sorunlarına çözüm getirebilmelerini, birbirlerinin fikirlerini sabır ve saygıyla dinlemelerini, kendilerini toplum önünde ifade edebilmelerini amaçladıklarını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Arslan Öztürk Bilecik Etkinlik Eğitim Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title