Haberler

AYM'nin Kararı Sayesinde 70 İsim TSK'ya Geri Dönebilecek

Güncelleme:

Tutuksuz yargılama sonucu beraat etmeleri halinde Balyoz davasından hüküm almış muvazzaf 13'ü general ve amiral 70 subay TSK'ya dönecek.

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz Davasın'nda "hak ihlali" var kararının ardında ardından dün yapılan tahliyeler sonrası tutuksuz yargılama sonucu beraat etmeleri halinde Balyoz davasından hüküm almış muvazzaf 13’ü general ve amiral 70 subay Türk Silahları Kuvvetleri'ne dönebilecek.

2 İSİM ERDOĞAN'LA GÜNEYDOĞU GEZİSİNDE GÖRÜLMÜŞTÜ

Bu isimler arasında Başbakan Erdoğan’a Güneydoğu gezisinde dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile siperde bilgi veren Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Koramiral Deniz Cora da var.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Balyoz davasına ilişkin kararı, bu davadan hüküm almış muvazzaf 13 general ve amiralin Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) kalmalarını sağlayabilecek.

ÖNCE İZİN YAPARLAR

Askeri kaynaklar, tahliye olan 13’ü general ve amiral toplam 70 muvazzafın daha önceden belirlenmiş görevlerinin başına dönmelerinde hiçbir sorun olmadığını belirterek "Ancak önce hepsinin bir süre resmi izin haklarını kullanacaklarını düşünüyoruz. Bu da son derece normal" dediler.

YAŞ'TA GÜNDEME GELECEK

En son 2010 Yüksek Askeri Şurası’nda (YAŞ) terfi alan bu askerlerin durumu cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce toplanacak olan bu yılki YAŞ’da da gündeme gelecek. Başvuru yapılan yerel mahkeme, AYM’nin verdiği hüküm doğrultusunda tutuksuz yargılama kararı verdiğinde, söz konusu muvazzaf general ve amiraller TSK’da daha önce getirildikleri pasif görevlerine geri dönebilecekler. Terfi durumları bu yıl 4’üncü yılını dolduracağı için YAŞ’da da temdit (uzatma) almaları bekleniyor.

2015’TE TERFİ BİLE ALABİLİRLER

Tutuksuz yargılama sonucu beraat etmeleri halinde 2015 yaz şurasında terfi almaları da mümkün olabilecek. 13 general ve amiral arasında askeri mahkemenin kararına rağmen 2010 YAŞ’ın da bir üst rütbeye terfileri hükümetin onaylamadığı Tümgeneral Gürbüz Kaya ile Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu da bulunuyor. Diğer general ve amirallarin isimleri şöyle: Koramiral Deniz Cora, Korgeneral Turgut Atman; Tümamiraller: E. Caner Bener ve A. Sinan Ertuğrul; Tümgeneraller: Bülent Kocababuç, Ayhan Gümüş; Tuğamiraller: A.Sadi Ünsal, F.Can Yıldırım ve Şafak Yürekli; Tuğgeneraller: Mehmet Eldem ve Kubilay Baloğlu. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Anayasa Mahkemesi Gürbüz Kaya Deniz Cora Tsk Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Bakmadan Geçme

Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Onur Yüksek Teknoloji halka arz ne zaman? Onur Yüksek Teknoloji halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne? Özyaşar Tel halka arz ne zaman? Özyaşar Tel halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500

Yorumlar (6)

demokrat:

Yaşasın, iktidarın yalaka kedi askerine omurgalı vatanperver cumhuriyetci Kemalistler dönüyör, sivil darbeyi tam başaramadı. Belki şimdi biraz gerçekten güçleniriz.

5
2
yanıtYanıtla
GAZİ BABA:

KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ TAYİP BABA HALA DİMDİK DURUYOR MAŞALLAH ALLAH IM ÖMRÜNÜ UZATSIN

0
7
yanıtYanıtla
ankaralı:

ihrac olan polıslerınde sucu varkı ıhrac olmuş yanı benım bır tane evımı emlakcı polıse kıraya verdı 3 aydır kıra ödemıyor senetlerı avukata verdım hadı bu polısden gorev adaletı bekle olmaz yanı kötüler temızlenmeli bence acı ama gercek arkadaşlar ıyıler kalmalı guven duymalıyız yoksa polısde bızım polisimiz

1
4
yanıtYanıtla
mustafa:

yapıcağınız buydu zaten hepsini geri göreve getireceksiniz hemde seve seve baska sansınız kalmadı tsk iflas eden bir kurumdur en iyi subaylarınızı içeriye alınca ısıd a karşı kim durucak hiç bir şeyden haberi olmayan özelmi başbuğ u tekrar genelkurmay yapın

2
1
yanıtYanıtla
mustafa:

deniz kuvvetlerinde atanacak amirel kalmadı ee ılımlı general olmaz olmuyorda zaten olsada böyle oluyor işte

2
1
yanıtYanıtla
alaindelon:

AL İŞTE GECE00:2 DE 300 KİŞİLİK GRUBU (PKK) COBAN ZANNEDEN ŞEREFLİ TÜRK SUBAYLARIMIZ!!!!!!!!!!

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title