Haberler

Aşure Kazanları Balkanlar'da Kardeşlik İçin Kaynadı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Osmanlı coğrafyasında yer alan 9 ülkede yaklaşık 40 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Osmanlı coğrafyasında yer alan 9 ülkede yaklaşık 40 bin kişiye aşure dağıtıldı. Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Bosna Hersek, Arnavutluk, Sırbistan, Macaristan ve Karadağ'daki aşure ikramları sadece Müslümanları değil, farklı dinlere mensup bölge halklarını da bir araya getirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Üsküp Çayır Belediyesi'nin himayesinde El Hilal Yardım Kuruluşu ile Ensar Yardımlaşma ve Kültür Derneği'nin organizasyonuyla bu yıl 12'nci kez aşure dağıttı. Üsküp Türk çarşısındaki Murat Paşa Camii önündeki aşure ikramına Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, El Hilal Yardım Kuruluşu Başkanı Behicuddin Şehabi, Ensar Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Süleyman Baki, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Karaman ile Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Bakan da katıldı.

Tarihi Üsküp çarşısında böyle bir buluşmaya katkı sağlayan herkese teşekkür eden Büyükelçi Kara, "10 kazan aşure kaynatıldı. Hepimiz biliyoruz ki o 10 kazan bolluk ve bereketiyle 100 kazan haline geliyordur. Her bir kepçe daldırışımızda o bereketi hissedebiliyoruz" dedi.

El Hilal Yardım Kuruluşu Başkanı Behicuddin Şehabi, 12 yıl önce başlattıkları bu etkinliğin gerçekleşmesine destek veren Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne şükranlarını sundu.

Ensar Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Süleyman Baki, muharrem ayının İslam tarihinde büyük bir öneme sahip olduğunu vurgularken, Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Karaman da bu tür çalışmaların Balkan ülkelerinde devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından protokol mensupları vatandaşlara aşure dağıttı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 9 ülkede yaklaşık 40 bin kişiye aşure dağıttığı ikramlardan biri de Bosna Hersek'te yapıldı. Saraybosna'daki tarihi Başçarşı'da, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Saraybosna'nın Stari Grad Belediyesi, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü ve Stari Grad Aşevi tarafından düzenlenen etkinliğe bölge halkı ilgi gösterdi. Mostar ve Saraybosna'daki programlara katılan BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy, "Balkanlar ile soydaşlık bağımız var. Dindaşlık bağımız var. Dolayısıyla bu topraklarda bizim akrabalarımız yaşıyorlar. Onları yalnız bırakmamak için mübarek Muharrem ayının da feyzinden, bereketinden istifade etmek için buradayız" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nce Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Bosna Hersek, Arnavutluk, Sırbistan, Macaristan ve Karadağ'da yaklaşık 40 bin kişiye aşure ikram edildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Yunanistan Saraybosna Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title