Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.KEMER'deki ilköğretim öğrencileri, bu eğitim döneminde çeşitli konularda toplam 141 bin 95 kitap okudu.

Foto: Toplantıdan foto

===

Öğrenciler kitap kurdu oldu

KEMER'deki ilköğretim öğrencileri, bu eğitim döneminde çeşitli konularda toplam 141 bin 95 kitap okudu. Öğrencilerin en çok ilgi gösterdiği kitapların başında edebiyat ve çocuk kitapları gelirken, en az tercih edilenlerse politika, sanat, sinema ve tiyatro konularındaki kitaplar oldu.

Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Kemer Çalışıyor' projesi kapsamında ilçedeki ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrenciler, adeta kitap kurdu oldu. İlköğretim okullarının 4 bin 677 öğrencisi, 93 bin 273'ü ilk dönemde olmak üzere iki dönemde toplam 141 bin 95 kitap okudu. En çok kitap okuyan öğrenciler, 33 bin 706 kitapla ikinci sınıflar oldu. İkinci sınıf öğrencilerini, 30 bin 665 kitapla üçüncü sınıf öğrencileri takip etti. En az kitap okuyanlar, 6 bin 272 kitapla sekizinci sınıflar oldu.

İlk dört sınıf öğrencilerinin, diğer üst sınıf öğrencilerine göre daha çok kitap okuduğu gözlendi. İlköğretim okulu öğrencileri, en çok edebiyat ve çocuk kitaplarına ilgi gösterdi. En az tercih edilenler, politika, sanat, sinema ve tiyatro konularındaki kitaplar oldu. Öğrencilerden 57'sinin kitap okumadığı, en çok kitap okuyamayan sınıfınsa birinci sınıf olduğu kaydedildi.

Saffet YENİGÜN/KEMER,

Foto: Toplantıdan çekilen fotolar

===

Danimarkalı turistleri soyan şüpheliler yakalandı

ALANYA'da tatil yapan Danimarka uyruklu Olıver Behrensdırff ve Rasmus Hjorth Ranum'un kaldığı otel odasından hırsızlık yaptıkları öne sürülen 3 şüpheli gözaltına alındı. Adana'dan önceki gün Alanya'ya gelen 19 yaşındaki Hıdır A., aynı yaştaki Cemil T. ve 17 yaşındaki H.Ö.'nün, Danimarkalı turistlerden 200 TL ile kredi kartlarını, diz üstü bilgisayarı, cep telefonlarını ve sürücü belgelerini çaldığı belirtildi.

Turistlerin ihbarı üzerine harekete geçen Asayiş Büro Amirliği şüphelileri tespit etti. Bir kısmı olay yeri yakınında bir otele ait bahçede bulunan çalıntı eşyalar, polis tarafından Danimarkalı turistlere teslim edildi. Kısa sürede polis tarafından yakalanan şüphelilerden Cemil T.'nin, Cumali Ağırman sahte kimlik bilgilerini kullandığı, GBT sorgusunda da 5 hırsızlık ve 1 silahlı tehdit suçundan arandığı belirlendi. Mehmet Ertunç kimliğini kullanan H.Ö ile Hıdır A., emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilecek.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Şüphelilerden Cemil T ile Hıdır A - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

2017 yılında, 'Tutuksuz yargılanmalı' demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

2017 yılında, "Tutuksuz yargılanmalı" demişti! Bahçeli'nin Ahmet Türk'e verilen cezayla ilgili ne diyeceği merak konusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title