Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Erciş'te

Adalet ve Kalkınma Partisi AK Parti Manisa Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıkulu, Van'ın Erciş ilçesinde bir dizi incelemelerde bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi AK Parti Manisa Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıkulu, Van'ın Erciş ilçesinde bir dizi incelemelerde bulundu.

Beraberinde AK Parti Van Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Fatih Çiftci, Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bitlis Belediye Başkanı ile birlikte saat 14.00'te ilçeye gelen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıkulu, önce Erciş Belediyesi'ni ziyaret etti. Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu'ndan ilçenin sorunlarını dinleyen Tanrıkulu'na Başkan Arapoğlu tarafından sorunları içeren bir dosya verildi. Tanrıkulu burada yaptığı konuşmada, ilçeye geliş sebeplerin yerel yönetimler adına yapılan çalışmaları takip etmek, belediye başkanı ile birlikte fikir teatisinde bulunmak olduğunu söyledi. Geçen yıl yaşanan depremden ötürü bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten Tanrıkulu, "Bir defa daha bu depremde bu acıyı yaşayan tüm Ercişlileri, Vanlı hemşerilerimize, vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

Tabi ki, hayatını kaybedenleri tekrar hayata kazandırmamız mümkün değil. Onları canlandırma bizim elimizde değil. Bu mümkün değil. Ancak, bu şehrin canlanması yeniden yapılanması bizim elimizde. Dolayısıyla bu şehrin tekrar canlanması için yapılması gereken neyse biz yerel yönetimler başkanlığı olarak bu konuda katkılarımızı vereceğiz. Elbette hükümetimiz, Sayın Başbakanımız daha ilk gün işin başında oldular. Sürekli takipçisi oldular. Erciş'in, Van'ın tekrar hayata kavuşması, canlanması için projelerini ortaya koydular. ve bunların çoğu uygulamaya başladı. Özelikle sorunu olan vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin bu ihtiyaçlarının girdirilmesi amacıyla TOKİ aracılığıyla çok sayıda konut üretimine başlandı. Hem Erciş'te, hem Van'da. Şehirdeki alt yapı hizmetlerinin yapılması için hükümetimiz, banklarımız devreye girdi. Bu çalışmalar sürdürülmektedir. Erciş Belediye Başkanımız 9 dosya bize teslim etti. İnanıyorum ki bu dosyalar daha önceden Bakan arkadaşlarınıza verilmiştir.Ya da kimi Bakan arkadaşlarımız kendi alanlarıyla ilgili biz şu hizmetleri veririz şeklinde belediyemize, mülki amirimize söylemişlerdir. Bu yönde dosyalar hazırlanmıştır. Bu çerçevede 9 dosyaya ilişkin olarak biz de Ankara'ya döndüğümüzde değerli milletvekili arkadaşlarımızla birlikte ilgili Bakanlıklarımıza gidip yapılması gereken hizmetlerin bir an önce yapılması, çabuklaştırılması konusunda desteğimizi vereceğiz. Daha önce Erciş Belediye Başkanlığı yapan Fatih Çiftci kardeşimizin bu dönem Ankara'da milletvekili olması doğrusu önemli bir şans. Bunları da değerlendirerek hem Erciş'imizi, hem de Van'ımızı bir an önce hayata kavuşturulması sağlanacaktır.

Allah bir daha böyle acılar göstermesin. İnşallah bu acıları dindirecek vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin yüzünü güldürecek, sevindirecek, hayata bağlıyacak geleceği için kaygı endişe duymadığı bir Erciş'i, Van'ı oluşturacağız. Tabi ki Erciş baştan sona yeniden planlanmaktadır. Daha modern, daha yaşanabilir bir şehir ortaya çıkmış olacaktır. Çağdaş medeniyet hizmetlerinin ortaya konduğu sosyal donatı alanlarının daha geniş imkanlar sunduğu bir Erciş inşallah kısa zamanda ortaya çıkacaktır. Bu konuda yerel yönetimler, merkezi hükümetimizde el birliği, iş birliği, düşünce birliği içerisinde olacak, bunlar gerçekleşecektir.Her zaman biz Erciş'in Van'ın hizmetindeyiz.Vanlıların hizmetkarıyız.Ülkemizin hizmetkarıyız. Bu noktada bize ne zaman ihtiyaç duyulursa biz o zaman sizlerin yanı başında olacağız. Yerel yönetimlerde biz de kardeş belediyecilik uygulaması vardır. Bu anlamda daha depremin ilk günü özellikle Büyükşehir belediyelerinin, il belediyelerimiz, komşu belediyemiz anında buraya müdahale etmiştir. Hemen seferberlik ilan etmişlerdir. Kendilerinin imkanlarını buraya yönlendirmişizdir. Mağdur, acı içerisinde olan vatandaşlarımızın, hemşerilerimizi acılarını bir nebze olsun dindirmek adına sıcak yemek çıkarımından tutun, çadır ihtiyaçların giyim, kuşam ihtiyaçlarına kadar AK Parti'li belediye başkanlarımız hem Erciş hem Van'ı önemli destekler vermişlerdir" dedi.

AK Parti Milletvekili Fatih Çiftci ise, yaptığı kısa konuşmada ilçenin yeniden modern bir hale getirilmesi için çalışmaların aralıksız bir şekilde sürdüğünü ve kimsenin bundan şüphesinin bunmamasını istedi.

Konuşmalarının ardından, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu tarafından Tanrıkulu'na plaket ile Urartu motiflerinden oluşan bir adet Van kilimi hediye edildi. Genel Başkan Yardımcısı ile milletvekilleri daha sonra Erciş Balık Bendi mevkiine geçerek inci kefali balıklarının bir süre göçünü izledi. Genel Başkan Yardımcısı ve misafirler onuruna Erciş Belediye Başkanlığı tarafından öğlen yemeği de tertip edildi. Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıkulu ve beraberindeki milletvekilleri daha sonra karayolu ile Van'a hareket ettiler. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Tanrıkulu Ak Parti Erciş Politika Güncel Haberler

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Savaşın başından beri böylesi görülmedi! Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Eşini markette bıçaklayıp katletmişti! Olay anına ait kahreden görüntüler ortaya çıktı

Terör örgütüne ağır darbe! 22 ilde düzenlenen operasyonda 239 şüpheli yakalandı

Terör örgütüne ağır darbe! 22 ilde düzenlenen operasyonda 239 şüpheli yakalandı

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki 'Viski' itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

Aziz Yıldırım, basın toplantısındaki "Viski" itirafıyla baltayı fena taşa vurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title