Haberler

Adıyaman'da 2024 yılı 2. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi

Güncelleme:

Adıyaman Valisi Osman Varol başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kentte merkezi ve yerel yönetimler tarafından uygulanan 240 projenin toplam tutarının 79 milyar 300 milyon lira olduğu açıklandı.

Adıyaman'da 2024 yılı 2. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Osman Varol başkanlığındaki toplantı Valilik Konferans Salonu'nda yapıldı.

Varol, toplantıda, 2024 yılı 3. ayı itibarıyla, kentte merkezi ve yerel yönetim olmak üzere 23 kamu kurum ve kuruluşunca 240 proje uygulandığını söyledi.

Kentteki projelerin toplam tutarının 79 milyar 300 milyon lira olduğunu ifade eden Varol, "Bu projelerin toplam tutarı 79.3 milyar liradır. 2024 yılı programı 10.6 milyar lira olup, 2024 yılı 1. Dönemde bu projeler için 2.1 milyar lira harcama yapılmış ve yüzde 20,1'lik nakdi gerçekleşme sağlanmıştır." dedi.

Genel bütçeli yatırımcı kuruluşların 2023 yılı programlarında 196 projenin yer aldığını aktaran Varol, şöyle devam etti:

"Proje bedeli 77 milyar lira olan bu işler için önceki yıllarda 18,6 milyar lira harcanmıştır. 2024 yılında ise 9 milyar lira ödenek kullandırılması öngörülmüş olup, 2024 yılı 1. Dönem itibarıyla bu ödeneğin 1.7 milyar lirası harcanmıştır. Bu harcamayla ulaşılan nakdi gerçekleşme düzeyi yüzde 19,75'tir. Mahalli idarelerimizin ise programlarında bulunan 44 adet projenin bedeli 2.2 milyar liradır. Bu projeler için 2024 yılında 1,5 milyar lira ödenek kullandırılması öngörülmüş ve 1. Dönem itibariyle 996 milyon lira harcama yapılarak yüzde 22,11'lik nakdi gerçekleşme sağlanmıştır."

2024 yılının birinci döneminde yapılan projeleri anlatan Varol, "2024 yılının 1. döneminde yapılan çalışmalar sonucunda toplam 240 adet projenin, 12 tanesi bitirilmiş, 144'ü devam etmekte, 83 proje ihale ve sözleşme aşamasında olup 1 proje tasfiye edilmiştir. 2024 yılı yatırımlarının değerlendirildiği toplantımızın ve çalışmalarımızın ilimizin, ülkemizin yatırımlarına, ekonomisine ve refahına katkı sağlamasını diliyorum." diye konuştu.

Kaymakamlar, belediye başkanları ve kurum müdürlerinin katıldığı toplantıda, yatırımcı kuruluşlar yatırım ve yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Osman Varol Adıyaman Yerel Haberler Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title