Haberler

Adana'daki Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Dava

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili tutuklu bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilen il jandarma bölge komutanlığında görevli tutuklu 5 eski subayın 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı...

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle ilgili tutuklu bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilen il jandarma bölge komutanlığında görevli tutuklu 5 eski subayın 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı davada mahkeme, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında, dönemin İl Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Halil Çelik ile darbe girişimi gecesi nöbetçi olan İl Jandarma Komutanlığında görevli Binbaşı Osman Tunahan Berk'in savunmasını yapmasının ardından verilen aradan sonra diğer sanıkların savunmasına geçildi.

Dönemin Çukurova İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Hüseyin Yalçınkaya, darbe girişiminde yer aldığı iddialarını kabul etmeyerek, milli atıcı olduğunu ve tüm okulları başarıyla bitirdiğini söyledi.

Suçsuz olduğunu savunan Yalçınkaya, beraatini talep etti.

Üsteğmen Hasan Şahna da sanıklardan Adana İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Atilla Demir'in çağırması üzerine alay komutanlığına gittiğini söyledi.

Daha sonra sanıklardan Osman Tunahan Berk'le beraber İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığına gittiklerini aktaran Şahna, "O zamanki İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan'ın sıkıyönetim komutanı olarak atandığını bilmiyordum. Ben terör saldırısı sanıyordum. Bekir Ercan Van ile Osman Binbaşı görüştü. Ben de Atilla Binbaşıya İncirlik hakkında rapor veriyordum. Uçakların kalkışını bildirdim." dedi.

İncirlik'ten çıkmak isterken polislerin kendisine izin vermediğini anlatan Şahna, "Kimseye silah doğrultmadım. Adana'da 3 mermi atıldı 3'ü de benim kafamın üzerinden geçti. Kamera kayıtlarında her şey görülecektir." diye konuştu.

Sanık Atilla Demir de darbe girişiminde bulunanları lanetleyerek başladığı savunmasında, çok başarılı bir subay olduğunu kaydetti.

Başarılı bir subay olmasına rağmen yurt dışına gönderilmediğini belirten Demir, "Kimlerin gönderildiği belli. Ruhumu 1 dolara satmadım. Eşim KPSS sınavına girdi 70 aldı. FETÖ üyesi olsaydık sorular gelirdi." ifadesini kullandı.

Adana'da darbe kalkışmasının yaşanmadığı iddiasında bulunan Demir, gerçek suçluların serbest olduğunu öne sürdü.

Demir, gelen darbe girişimi emrini kabul etmediğini ve soruşturma sürecinde ise husumetli olduğu kişilerin kendisine iftira attığını iddia etti.

Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluğunun devamına karar verip, duruşmayı tanıkların dinlenmesi için 16 Aralık Cuma gününe erteledi.

Sanıklar hakkında "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek, Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisinin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs ve silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'yi kurmak ve üyesi olmak" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Yalçınkaya Atilla Demir İncirlik Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Eyvah Eyvah 3 nerede çekildi, hangi ilde? Eyvah Eyvah 3 konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 3 ne zaman çıktı, hangi şehir ve ilçede çekildi? Eyvah Eyvah 3 filmi konusu nedir? Eyvah Eyvah 3 oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 3 özeti! #128250 Kargo ile neler gönderilemez? Kargo ile ne göndermek yasak? İnci Taneleri CANLI izle! 16 Mayıs İnci Taneleri 15. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 16 Mayıs ATV Aldatmak 69. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Selahattin Demirtaş'a kaç yıl ceza verildi? Kobani davası ne? Unutkanlık Neden Olur? Unutkanlığa Ne İyi Gelir? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Figen Yüksekdağ ceza aldı mı? Kobani davası olayı ne? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 16 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 17 Mayıs Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 17 Mayıs burç yorumları nedir? Bir kara delik Dünya'yı yutabilir mi? Kara delik Dünya'ya gelse ne olur?
Kobani davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk: Karar verenler yargıçlar değil siyasiler

Kobani davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Ahmet Türk: Karar verenler yargıçlar değil siyasiler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title